Online beleggen

Je bent hier: Home > Cursus beleggen > Beren, stieren, varkens en kippen

Beren, stieren, varkens en kippen

Wie start met beleggen, zal al snel de termen 'bear / bearish' en 'bull / bullish' tegenkomen. Deze termen worden gebruikt om aan te geven of traders verwachten dat de koers gaat stijgen (Bullish) of juist gaat dalen (Bearish). Naast de beren en stieren wordt er soms ook nog gesproken over de kippen en de varkens.

De stieren (Bulls | Bullish)

risk

In het land van de stieren is alles rooskleurig. De economie doet het goed, er komen meer banen en de nationale schuld daalt. Alles is geweldig en al dat moois zorgt voor een koersstijging. Wanneer de markt 'Bullish' is, stijgen de koersen. Dit zal echter geen constante situatie zijn: er is altijd wel iets dat ervoor zorgt dat al het positieve enthousiasme weer wordt getemperd, waardoor de koersen weer zakken. Mensen die verwachten dat de koersen zullen stijgen, worden 'Bulls' genoemd en een positieve marktstemming wordt Bullish genoemd.

De beren (Bears | Bearish)

risk

In een markt die 'Bearish' gestemd is, gaat het economisch minder goed. Minder banen, recessie, schulden, het wordt er allemaal niet mooier op. In een berenmarkt zal het zeker voor beginners lastiger zijn een winstgevende belegging te maken. Je doet er dan ook verstandig aan om even pas op de plaats te maken en alleen te traden als je verwacht dat op korte termijn de markt weer van stemming zal veranderen. Mensen die verwachten dat koersen zullen dalen, worden beren of 'Bears' genoemd en de marktstemming beschrijft men als 'Bearish'.

De termen beren en stieren zul je heel vaak tegenkomen en worden wereldwijd gebruikt. Twee andere dieren onder de beleggers zijn minder bekend, maar toch zullen sommige mensen zich hier goed in herkennen.

De varkens

risk

Varkens zijn beleggers die erg veel risico durven nemen. Ze hopen met een belegging op korte termijn veel geld te verdienen. Ze investeren in bedrijven zonder een deftig onderzoek te doen en worden ongeduldig en hebzuchtig. Ze worden aangetrokken door hoge risico investeringen en zijn daarom een speelbal voor de markt: ze investeren in wat anderen aanraden en denken zelf bijna niet na over hun beleggingen. Varkens zouden beter eerst de moeite nemen om te leren beleggen of te leren traden.

De kippen

risk

De kippen leven met een constante angst om verlies te maken. Bij het minste signaal dat dit verlies wel eens zou kunnen toenemen, sluiten ze hun posities.

Om die reden kiezen ze uiteindelijk vooral voor erg veilige beleggingen, weg van de beurs of andere beleggingen die risico inhouden. Hierdoor zullen ze uiteraard een heel beperkt rendement realiseren.

Natuurlijk investeer je best niet in zaken die je nachtrust onmogelijk maken. Maar als je nooit risico durft nemen, dan zal je ook nooit een mooie return on investment krijgen.Advertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu