Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin miner Bitfarms is een overnamedoelwit

Bitcoin miner Bitfarms is een overnamedoelwit

Bitcoin miner Bitfarms is een overnamedoelwit

woensdag 29 mei 2024 - door Redactie

Riot Platforms biedt 2,30 dollar per aandeel Bitfarms, maar het bod werd geweigerd.

Riot Platforms heeft zijn zinnen gezet op concurrent Bitfarms. Riot heeft 9,25% van de aandelen van Bitfarms in handen en deed een bod van 2,30 dollar per aandeel op de resterende aandelen. Door de combinatie van beide bedrijven zou de grootste bitcoin miner ter wereld ontstaan.

Het bod van Riot was een premie van 24% bovenop de gemiddelde koers van Bitfarms gedurende de voorbije maand. Riot maakte het bod over aan het bestuur van Bitfarms, die het bod geweigerd hebben. Volgens Bitfarms zijn de aandelen veel meer waard dan het bod van $2,30.

Financieel adviseur

Bitfarms heeft ondertussen adviseur Moelis onder de arm genomen om begeleid te worden in een overnameproces. De mijner bevestigde dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn in een overname. "Het bestuur maakt een beoordeling van de strategische alternatieven om ervoor te zorgen dat er maximale aandeelhouderswaarde wordt bereikt", klinkt het.

Prijs opdrijven

Het rommelt al een tijdje aan de top van Bitfarms en het bedrijf is op zoek naar een nieuwe CEO. Een overname door een andere gevestigde mijner zou het bedrijf weer in rustiger vaarwater kunnen brengen. Bitfarms probeert nu uiteraard de overnameprijs verder op te drijven.

Consolidatiegolf

De recente bitcoin halving heeft ervoor gezorgd dat de inkomsten van mijners onder druk komen te staan. Om te overleven hebben ze een hogere bitcoinkoers nodig of moeten ze meer mining toestellen in bezit hebben, waardoor de kans verhoogt dat ze een block mogen mijnen.

Volgens Bernstein is Riot goed geplaatst om de consolidatiegolf in de mining sector op gang te trekken. Bernstein gelooft zelf dat er in de VS op termijn een vijftal grote spelers zullen overblijven. Momenteel noteren er zo'n 20 miners op de beurs.

Bitcoin miners kunnen ook een interessante prooi zijn voor AI data centers. De mijners hebben immers gezocht naar een locatie waar ze goedkoop elektriciteit kunnen gebruiken. Wie snel een nieuw AI data center wil openen kan dus mogelijk zijn oog ook op een kleinere bitcoin miner laten vallen. 

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Grafiek van Bitfarms

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu