Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Ook Bitvavo lanceert periodiek aankopen

Ook Bitvavo lanceert periodiek aankopen

Ook Bitvavo lanceert periodiek aankopen

donderdag 11 januari 2024 - door Redactie

Bitvavo stelt vandaag een nieuwe functie voor waarmee je automatisch cryptomunten koopt vanuit het saldo op je rekening.

Door de erg volatiele cryptocurrency koersen is het raadzaam om je aankopen te spreiden in de tijd. Wanneer je elke maand voor 100 euro koopt, dan zal je instappen op bodemkoersen maar ook kopen op topkoersen. 

Over een langere periode gezien krijg je zo een mooie gemiddelde aankoopkoers. Deze methode staat bekend als Dollar-Cost Averaging (DCA) en zorgt voor veel rust. Je moet je niet bezig houden met het timen van de markt en je bouwt toch een mooie portefeuille op. Je verplicht jezelf namelijk om ook tijdens crypto winters elke maand een vast bedrag te investeren. Daar profiteer je vervolgens weer van als er een nieuwe bull markt komt.

Heel wat beleggers in Nederland gebruiken deze DCA methode om hun bitcoin portefeuille op te bouwen. Door dit proces nu te automatiseren moeten zij dit niet meer handmatig doen. Bitvavo is marktleider in Nederland dus heel wat klanten waren vragende partij voor deze nieuwe functie.

Hoe periodiek aankopen instellen?

In de Bitvavo app ga je naar jouw wallet, waar je een knop 'Periodiek aankopen' ziet staan. Je kiest vervolgens de asset, bijvoorbeeld bitcoin. Vervolgens bepaal je de frequentie: maandelijks, wekelijks of elke twee weken. Tenslotte kies je het bedrag dat je telkens wil investeren. Bitvavo toont dan hoeveel euro dit per jaar zal zijn.

De aankopen gebeuren door het euro saldo van jouw account aan te spreken. Het is daarom belangrijk om steeds voldoende fondsen te voorzien op je rekening. Drie dagen vooraleer de volgende aankoop zal je wel een melding ontvangen over de geplande transactie. Er wordt dan ook vermeld of je saldo ontoereikend is.

De orders worden tenslotte uitgevoerd op een willekeurig tijdstip op de dag die je gekozen hebt.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu