Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Cleanspark begint met eigen trading desk

Cleanspark begint met eigen trading desk

Cleanspark begint met eigen trading desk

zaterdag 06 januari 2024 - door Redactie

De beursgenoteerde bitcoin mijner Cleanspark richt een eigen trading desk op om te profiteren van de bitcoin die het bezit.

Cleanspark zit op zo'n 2.500 bitcoin en wil extra geld verdienen aan deze bezittingen. Een andere beursgenoteerde mijner, Marathon Digital, doet dit ook al. Zij schrijven call opties op bitcoin. Wanneer je een dergelijke optie koopt, heb je het recht om bitcoin te kopen aan een vooraf vastgelegde prijs. De schrijver of de verkoper van de optie krijgt in dit geval een premie.

Premies incasseren

Tijdens periodes van sterke stijgingen zijn de optiepremies ook hoog. Wanneer de uitoefenprijs van de optie niet bereikt wordt, dan steekt de verkoper de premie op zak. Het is dus een manier om inkomen te halen uit bitcoin die je toch al in bezit hebt. Stijgt de koers boven de uitoefenprijs, dan kan de optie uitgeoefend worden en moet de bitcoin geleverd worden. Maar gezien bitcoin mijners dagelijks nieuwe bitcoin minen is dat geen probleem.

Volgens CEO Zachary Bradford kan deze trading activiteit best door Cleanspark zelf gedaan worden, in plaats van hiervoor externe trading firms aan te stellen.

Bitcoin productie

In december mijnde Cleanspark 720 bitcoin en werden 293 bitcoin verkocht tegen een gemiddelde prijs van 42.700 dollar. De verkopen brachten zo'n 12,5 miljoen dollar op.

In heel 2023 mijnde Cleanspark 7.391 bitcoin, een stijging van 60% tegenover 2022. In oktober kocht het bedrijf nog 22.000 S21 Antminers om zijn hashrate op te trekken. Dat is belangrijk omdat in april een volgende bitcoin halving zal doorgaan.

Beurskoers maal vijf

Door het herstel van de bitcoin koers is ook Cleanspark fors gestegen op de beurs. Begin 2023 betaalde je zo'n 2 dollar voor een aandeel Cleanspark. Ondertussen is de koers al opgelopen tot meer dan 10 dollar.

Lees hier meer over zelf bitcoin kopen.

Grafiek van Cleanspark

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu