Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy bezit al 189.150 bitcoin

MicroStrategy bezit al 189.150 bitcoin

MicroStrategy bezit al 189.150 bitcoin

woensdag 27 december 2023 - door Redactie

Michael Saylor maakte bekend dat zijn bedrijf MicroStrategy opnieuw bitcoin heeft ingeslagen.

Het softwarebedrijf MicroStrategy begon in 2020 bitcoin te kopen om zich in te dekken tegen het koopkrachtverlies van de dollar. Eerst ging het nog over het diversifiëren van zijn eigen cash, maar weldra begon het bedrijf geld te lenen en nieuwe aandelen uit te geven om meer bitcoin te kunnen kopen.

Ook nu weer heeft MicroStrategy 14.620 bitcoin bijgekocht, tegen een gemiddelde bitcoin koers van 42.110 dollar. In totaal investeerde het bedrijf dus 615,7 miljoen dollar.

Meer dan 8 miljard dollar waard

Wanneer alle aankopen in rekening worden gebracht, zit MicroStrategy op een berg bitcoin van maar liefst 189.150 stuks. De gemiddelde aankoopprijs bedraagt 31.168 dollar en in totaal gaat het over een belegging waar ze 5,9 miljard dollar in gestopt hebben. Tegen de huidige koersen bedraagt de waarde al meer dan 8,2 miljard dollar.

MicroStrategy maakt momenteel dus een flinke winst op zijn investering. Dat komt omdat het bedrijf tijdens de crypto winter ook bitcoin bleef kopen aan lage koersen. Zelfs toen ze al met honderden miljoenen dollar papieren verlies zaten op hun gekochte bitcoin, bleef MicroStrategy zonder aarzelen verder aankopen.

Aandelenkoers

Michael Saylor zegt dat MicroStrategy bitcoin koopt om zoveel mogelijk waarde op lange termijn te creëren voor zijn aandeelhouders. Dat is tijdens het huidige jaar goed gelukt. In navolging van het herstel van de bitcoin koers steeg het aandeel van MicroStrategy ook met meer dan 350%. Vooral de hoop op een goedkeuring van de spot bitcoin ETF's dreef de koers hoger.

Ondertussen is het aandeel MicroStrategy zelf verworden tot een bitcoin ETF met een hefboom, omdat de investeringen deels gefinancierd worden door leningen.

Lees hier meer over bitcoin kopen.

Bitcoin koers in euro

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu