Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kies je de juiste vermogensbeheerder voor jouw beleggingen?

Hoe kies je de juiste vermogensbeheerder voor jouw beleggingen?

Hoe kies je de juiste vermogensbeheerder voor jouw beleggingen?

dinsdag 02 mei 2023 - door Redactie

Het laten beheren van je beleggingen is een grote stap. Je geeft hierbij namelijk iemand anders de regie over je geld.

Dit kan je natuurlijk een mooie winst opleveren, maar ook verlies. Daarom is het aan te raden om een juiste beleggingsbeheerder voor jezelf uit te kiezen. In dit artikel geven we je drie tips om dat te doen.

Het belang van ervaring

Om te beginnen raden we je aan om goed te kijken naar de ervaring van een vermogensbeheerder. Hebben ze zich bewezen in de markt? Zijn andere klanten tevreden? Hoe lang zijn zij al actief in de beleggingswereld? Op die manier kun je voor jezelf nagaan of het verstandig is om je geld aan die partij uit handen te geven. Alhoewel de markt niet te voorspellen is, kan iemand met ervaring een veel realistischere verwachting van de markt scheppen dan een onervaren persoon. Ben je op zoek naar een ervaren beleggingsbeheerder? Met ruim 280 jaar aan beleggingservaring is Evi van Lanschot daar een goed voorbeeld van. 

Persoonlijke aandacht

Daarnaast adviseren we je om in zee te gaan met een beheerder die nadrukkelijk naar jouw persoonlijke situatie kijkt. Waar de ene persoon meer gebaat is bij een risicovolle strategie, is de andere liever behoudend. Op die manier verschilt de passende beleggingsstrategie sterk per persoon. Ook de hoeveelheid beschikbaar geld is bij iedereen anders. Juist daarom is het extra belangrijk om voor een beleggingsbeheerder te kiezen die veel oog heeft voor je persoonlijke situatie. 

Oog voor duurzaamheid

Tot slot is het aan te raden om voor een partij te kiezen die niet alleen focust op het maken van winst, maar tegelijkertijd ook oog heeft voor de planeet. Samen vormt dit een winnende combinatie waarmee je zowel voor jezelf als voor de samenleving waarde creëert. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bedrijven die rekening houden met mens, milieu en bestuur minstens net zo goed draaien als andere bedrijven.

Het kiezen van de juiste vermogensbeheerder is een belangrijke beslissing. Je geeft hierbij namelijk iemand anders de toestemming om je geld te investeren. Het is dan ook van belang om deze keuze op een verantwoorde manier te maken. Ten eerste is het daarvoor aan te raden om op zoek te gaan naar een partij met ervaring. Dit vergroot de kans op juiste beslissingen. Daarnaast is ook persoonlijke aandacht en het oog voor duurzaamheid van belang. Deze factoren vergroten de kans op je succes bij het in beheer geven van je vermogen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu