Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Republikeinen hebben genoeg van SEC baas Gary Gensler

Republikeinen hebben genoeg van SEC baas Gary Gensler

Republikeinen hebben genoeg van SEC baas Gary Gensler

zaterdag 22 april 2023 - door Redactie

De Repubikleinen hekelen de aanval van de SEC op de Amerikaanse crypto industrie en vragen meer duidelijkheid over wat de regels juist zijn.

SEC voorzitter Gary Gensler moest voor het congres verschijnen om vragen te beantwoorden. Veel wijzer is het congres er echter niet van geworden en de Republikeinse beleidsmakers spreken zich nu openlijk uit tegen de SEC-voorzitter.

Het optreden van Gensler was ook ronduit bedroevend. De voorzitter weigerde duidelijkheid te scheppen over de regels. Hij gaf bijvoorbeeld geen antwoord op de vraag of Ethereum een 'security' dan wel een 'commodity' was (een effect versus een grondstof). Het antwoord op die vraag is belangrijk om te weten wie de bevoegde regulator is. De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de SEC werken mekaar dan ook openlijk tegen.

Gensler bleef herhalen dat partijen uit de crypto industrie de bestaande wetten moeten naleven en dat ze zich moeten registreren bij de SEC. Maar volgens de Republikeinen is het gebrek aan naleving de schuld van de SEC zelf. Ten eerste zijn er onduidelijke regels en is er onenigheid over welke regulator bevoegd is. Ten tweede is er helemaal geen manier voor cryptodienstverleners om zich te registreren bij de SEC.

"De enige die verantwoordelijk is voor het gebrek aan registraties is de SEC zelf", klinkt het. Verder werd aangegeven dat Gensler met zijn acties de crypto industrie uit de VS aan het verdrijven is, waardoor het land de boot van een belangrijke technologische revolutie mogelijk mist.

Ontslag

Warren Davidson roept zelfs openlijk op tot het ontslag van Gensler. Hij vindt dat de SEC teveel nieuwe regels bedenkt en dat de tijd om op deze voorstellen te reageren veel te kort is. Verder blijven crypto bedrijven lang in het ongewisse, omdat de SEC in veel gevallen zelf zijn standpunt nog moet bepalen over bepaalde praktijken. Het is dan onduidelijk wat wettelijk toegelaten of verboden is. Daarnaast is er onder Gensler een hoog personeelsverloop bij de SEC, waarbij tijdelijk personeel zonder ervaring het toezicht moet uitoefenen.

Het voorstel van Davidson houdt in dat de SEC onder leiding zou komen te staan van een directeur en op deze manier minder politiek gekleurd wordt. Gary Gensler is een vertrouweling van de Democraten en werd politiek benoemd. Daarom zijn er ook weinig Democraten met kritiek op Gensler. Kwaliteitsvol toezicht blijft uiteraard best zo ver mogelijk weg van politieke spelletjes.Advertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu