Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Waarom je nu al moet nadenken over je pensioen

Waarom je nu al moet nadenken over je pensioen

Waarom je nu al moet nadenken over je pensioen

dinsdag 07 maart 2023 - door Redactie

Pensioen opbouwen is voor iedereen belangrijk. Met een goed pensioeninkomen kun je later net zo genieten van je leven als je nu doet!

Daarom is het niet gek om nu al eens stil te staan bij het opbouwen van je eigen pensioen. Benieuwd waarom dit belangrijk is én hoe je dit goed doet? We vertellen je graag meer.

Waarom nu al denken aan pensioen opbouwen?

Misschien moet je er nog niet aan denken, maar een pensioensregeling is enorm belangrijk! Met een goed pensioeninkomen kun je later namelijk in alle rust genieten van jouw welverdiende pensioen. Ben je op dit moment 21 jaar of ouder en ben je in dienst bij een werkgever? Dan is de kans groot dat jouw werkgever een pensioensregeling aanbiedt, waardoor je automatisch pensioen opbouwt. Ben je 21 jaar of ouder, maar werk je als zelfstandig ondernemer? Dan moet je zelf pensioen opbouwen. We raden je aan om hier niet al te lang mee te wachten, want het kost gemiddeld ruim 40 jaar om genoeg pensioen op te bouwen.

Aantal tips om pensioen op te bouwen

Weet je niet zeker of je op dit moment automatisch een werkgeverspensioen opbouwt? Dan raden we je allereerst aan om dit te controleren via Mijnpensioenoverzicht.nl. Wanneer dit het geval is, kun je direct achterhalen op hoeveel inkomen je later kunt rekenen. Het is hierbij goed om te weten wanneer  je met pensioen kunt gaan. Kijk voor de AOW leeftijd op de site van de rijksoverheid. Voor je werkgeverspensioen kun je dit nakijken bij je pensioenuitvoerder. Als je eenmaal zeker weet dat je pensioen opbouwt, is het ook goed om stil te staan bij mogelijke zaken die jouw pensioen in de toekomst kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan het wisselen van baan, werken in het buitenland of een baan zonder pensioenregeling. Al deze factoren kunnen uiteindelijk invloed uitoefenen op jouw totale pensioeninkomen.

In Nederland hebben we vijf pijlers binnen het pensioenstelsel. Dat betekent dat je  AOW kunt ontvangen als je in Nederland woont of werkt of gewoond hebt of gewerkt hebt. Ook kun je mogelijk een pensioen opbouwen via je werkgever.  Daarnaast kun je zelf extra pensioen opbouwen, sparen of beleggen en  én extra geld verdienen door  parttime of fulltime door te werken. Op de laatste 3 heb je dus zelf invloed. Je kunt nu beginnen met extra sparen voor later.

Meer weten over jouw pensioen?

Heb je jezelf nog niet eerder verdiept in jouw pensioensregeling en heb je behoefte aan meer tips? Vraag dan jouw bank om advies! Zij zullen zich volledig verdiepen in jouw situatie en je een gericht advies meegeven.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu