Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo lanceert belastingrapporten

Bitvavo lanceert belastingrapporten

Bitvavo lanceert belastingrapporten

donderdag 02 maart 2023 - door Redactie

Bitvavo werkt samen met Blockpit om automatisch belastingrapporten te genereren, die toegevoegd kunnen worden aan de belastingaangifte.

Blockpit uit Oostenrijk is een leverancier van software voor het opvolgen van crypto portefeuilles met het oog op de belastingaangifte. Blockpit biedt landspecifieke belastingaangiftediensten aan en kan dus zowel voor Nederlanders als Belgen de juiste rapporten genereren.

Bitvavo heeft een samenwerking opgestart met Blockpit om het correct aangeven van winsten met digitale valuta gemakkelijker te maken. De rapporten zijn landspecifiek omdat elk land andere regels gebruikt om de winsten van cryptomunten te belasten.

De rapporten kunnen verder uitgebreid worden met assets die je op andere exchanges of in een cold wallet bewaart. De software volgt dan de bewegingen op in deze wallet en genereert de juiste rapporten. Dit kan ook handig zijn om aan je bank te bewijzen van waar jouw vermogen komt. Er zijn namelijk vaak problemen met banken die grote overschrijvingen van crypto exchanges weigeren of bankrekeningen opzeggen als klanten teveel crypto gerelateerde transacties doen.

Hoe rapporten genereren?

De belastingrapporten zijn terug te vinden in de transactie geschiedenis op de Bitvavo website. Klik rechtsboven op jouw accountnaam en kies 'transacties'. Klik vervolgens op de knop 'Belastingrapport via Blockpit'. Je komt vervolgens op de website van Blockpit waar je een gratis account kan aanmaken. Hiermee kan je jouw portefeuille opvolgen. Voor het genereren van belastingrapporten is wel een betalende licentie nodig. Bitvavo klanten krijgen 35% korting.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu