Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Zo eenvoudig is het beleggen van je geld tegenwoordig

Zo eenvoudig is het beleggen van je geld tegenwoordig

Zo eenvoudig is het beleggen van je geld tegenwoordig

donderdag 16 februari 2023 - door Redactie

Wanneer je wilt beginnen met beleggen, dan is dat voor de meesten een enorme stap.

Allereerst ga je iets met je geld doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan en begeef je je in een compleet nieuwe en ook andere wereld. Waar veel mensen het liefst hun geld op de spaarrekening hebben staan, zodat ze zeker weten dat er niets mee gebeurt, is er ook een steeds groter wordende groep, die zich beseft dat het verstandig is geld aan het werk te zetten voor later. Helemaal met de inflatie van de afgelopen jaren, wordt ons geld natuurlijk alleen maar minder waard. Met de verschillende beleggen apps is het beleggen in aandelen nog nooit eerder zo eenvoudig geweest. Hoe het exact werkt en hoe je direct kunt beginnen vertellen we je hier.

Beleggen kent wel risico’s

Je geld beleggen en het  vervolgens meer waard laten worden, zonder dat je enige vorm van risico loopt dat is natuurlijk te mooi om waar te zijn. Omdat het dat ook is, is het goed te weten dat beleggen risico’s met zich meebrengt. Het kan zijn dat je je inleg of een deel ervan verliest. Dit is mede afhankelijk van het risico dat je bereid bent om te nemen, maar ook hoe de wereld er op dat moment uit ziet. Je kunt je voorstellen dat een situatie zoals in Oekraïne, de beurzen niet veel goeds doen. Besef jezelf dus terdege dat de mogelijkheid bestaat dat je je inleg kunt verliezen.

Weet waarin je belegt

Inherent aan de risico’s van beleggen, is natuurlijk dat je weet waarin je belegt. Op het moment dat je investeert in duurzame energie, dan is de kans een stuk groter dat je positieve rendementen weet te behalen, dan wanneer je kiest voor fossiele brandstoffen in de meeste gevallen. Toch zijn er ook een aantal uitzonderingen. Wanneer we puur kijken naar de waarde van het aandeel Tesla, van bekende miljardair ‘Elon Musk’, dan is dit aandeel de afgelopen jaren enorm in waarde gestegen. Kijken we naar de onderliggende waarde van het aandeel, dan vertegenwoordigt de waarde van het aandeel niet de waarde van het bedrijf zelf. Concreet betekent dit dus dat het aandeel overgewaardeerd is. De kans bestaat dus dat het aandeel zal zakken, iets wat ook is gebeurd in de laatste maanden van 2022.

Beleg overal en altijd waar je maar wilt

Beleggen in je favoriete aandeel is tegenwoordig ontzettend eenvoudig. Tijdens de openingstijden van de beurs, kun je met een paar drukken op de knop je aandelen kopen en ook verkopen. In dit ondernemers blog, lees je bijvoorbeeld ook hoe je zakelijk het beste kunt investeren. Helemaal wanneer je een groot bedrijf hebt, zijn investeringen in het verduurzamen van je bedrijf en ook de verschillende bedrijfsprocessen in beginsel vaak aantrekkelijker, dan wanneer je direct je geld investeert in aandelen, vastgoed of andere beleggingsvormen. Wat vooral belangrijk is om te weten, is dat je weet wat je doet. Beleg je geld daarom nooit zomaar in een bepaald product, waarvan je niet weet wat het exact inhoudt. Dit zal ongetwijfeld één of meerdere keren goed gaan, maar op lange termijn loopt dit vaak niet goed af.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu