Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Doorstart in de maak voor FTX?

Doorstart in de maak voor FTX?

Doorstart in de maak voor FTX?

vrijdag 20 januari 2023 - door Redactie

John J. Ray III, de nieuwe CEO van FTX die het faillissement in goede banen probeert te leiden, overweegt het handelsplatform van FTX opnieuw beschikbaar te maken.

John J. Ray III heeft de taak om zoveel mogelijk geld te recupereren voor de schuldeisers van FTX. Ondertussen heeft FTX al zo'n 5 miljard dollar aan activa geĆÆdentificeerd die ten gelde kunnen gemaakt worden. Het gat op de balans wordt zo voor een deel opgevuld. Naar schatting zijn klanten van de exchange zo'n 8 miljard dollar kwijt, maar over het juiste bedrag is nog geen uitsluitsel gegeven.

Een deel van het geld is afkomstig van zogenaamde 'clawbacks', waarbij geld wordt terug gestort aan FTX. Sam Bankman-Fried strooide lustig met geld in het rond en deed donaties aan politieke partijen en goede doelen. Dat geld wordt nu terug gevraagd.

Handelsplatform

De FTX ondergang zal de geschiedenis ingaan als een groot schandaal, maar FTX zelf was geen lege doos. Het handelsplatform was geliefd bij veel traders en zou opnieuw actief kunnen worden. Op zich is een cryptocurrency exchange die enkel orders uitvoert een winstgevende business met laag risico. Op elke trade wordt namelijk een commissie genomen en de inkomsten lopen dan ook fors op naarmate er meer gehandeld wordt.

Het opnieuw opstarten van de exchange zou dus een lucratieve zaak kunnen zijn als de klanten terug komen. Het zou op termijn dus veel meer geld kunnen opleveren voor de schuldeisers.

Het nieuws over het mogelijk heropstarten van FTX heeft ook de FTT token weer flink hoger gestuurd. Dit is de native token die binnen FTX gebruikt werd.

FTT grafiek in euroGratis e-book

Gratis boek: Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Gratis: het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (Belgiƫ)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu