Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Doorstart in de maak voor FTX?

Doorstart in de maak voor FTX?

Doorstart in de maak voor FTX?

vrijdag 20 januari 2023 - door Redactie

John J. Ray III, de nieuwe CEO van FTX die het faillissement in goede banen probeert te leiden, overweegt het handelsplatform van FTX opnieuw beschikbaar te maken.

John J. Ray III heeft de taak om zoveel mogelijk geld te recupereren voor de schuldeisers van FTX. Ondertussen heeft FTX al zo'n 5 miljard dollar aan activa geïdentificeerd die ten gelde kunnen gemaakt worden. Het gat op de balans wordt zo voor een deel opgevuld. Naar schatting zijn klanten van de exchange zo'n 8 miljard dollar kwijt, maar over het juiste bedrag is nog geen uitsluitsel gegeven.

Een deel van het geld is afkomstig van zogenaamde 'clawbacks', waarbij geld wordt terug gestort aan FTX. Sam Bankman-Fried strooide lustig met geld in het rond en deed donaties aan politieke partijen en goede doelen. Dat geld wordt nu terug gevraagd.

Handelsplatform

De FTX ondergang zal de geschiedenis ingaan als een groot schandaal, maar FTX zelf was geen lege doos. Het handelsplatform was geliefd bij veel traders en zou opnieuw actief kunnen worden. Op zich is een cryptocurrency exchange die enkel orders uitvoert een winstgevende business met laag risico. Op elke trade wordt namelijk een commissie genomen en de inkomsten lopen dan ook fors op naarmate er meer gehandeld wordt.

Het opnieuw opstarten van de exchange zou dus een lucratieve zaak kunnen zijn als de klanten terug komen. Het zou op termijn dus veel meer geld kunnen opleveren voor de schuldeisers.

Het nieuws over het mogelijk heropstarten van FTX heeft ook de FTT token weer flink hoger gestuurd. Dit is de native token die binnen FTX gebruikt werd.

FTT grafiek in euroGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu