Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Topmensen FTX en Alameda pleiten schuldig

Topmensen FTX en Alameda pleiten schuldig

Topmensen FTX en Alameda pleiten schuldig

donderdag 22 december 2022 - door Redactie

Zowel Caroline Ellison als Gary Wang pleiten schuldig in de fraudezaak rond FTX, terwijl Sam Bankman-Fried zijn onschuld blijft volhouden.

De SEC en CFTC (Commodity Futures Trading Commission) dienden klacht in tegen het duo. Er zijn verschillende aanklachten, zoals het manipuleren van de prijs van het FTT token en het uitvoeren van een meerjarig plan om beleggers op te lichten. Zowel Ellison als Wang zouden hun aansprakelijkheid in de fraudezaak niet betwisten.

De advocaat van Ellison heeft ondertussen al aangestipt dat zijn cliënte werkte in opdracht van SBF. Ondermeer haar tweets om het FTT token te ondersteunen, waarbij ze aan CZ tweette dat ze de ganse FTT voorraad van Binance wou kopen voor 22 dollar per stuk, zouden in opdracht van SBF geplaatst zijn. In de aanklacht wordt Ellison dan ook verweten dat ze actief deelgenomen heeft aan de fraude en oplichting van beleggers.

Van Ellison weten we ondertussen dat ze niet vervolgd zal worden voor de meeste misdrijven, in ruil voor haar medewerking aan het onderzoek. Wel loopt ze nog het risico dat er nieuwe klachten komen van andere instanties.

Ook Gary Wang zal optreden als beschuldigde en bevoorrechte getuige. Hij wordt ondermeer beschuldigd van het implementeren van geheime code in het platform van FTX. Hiermee kon Alameda ongemerkt geld van klanten naar de eigen rekeningen overhevelen, om hiermee vervolgens te speculeren.

SBF in de VS 

Sam Bankman-Fried is ondertussen ook in de VS aangekomen. Er werd eerst nog gedacht dat hij zijn uitzetting uit de Bahamas zou aanvechten, maar door de erbarmelijke omstandigheden in de Fox Hill gevangenis zou SBF niet geprotesteerd hebben tegen zijn uitlevering. Het komende proces zou immers jaren in beslag kunnen nemen en SBF zal vermoedelijk de rest van zijn leven in de gevangenis moeten doorbrengen.

Update: donderdagavond is SBF in de VS vrij op borgtocht en moet hij in het huis van zijn ouders verblijven. De borgstelling was 250 miljoen dollar. 

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu