Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > 3 tips om duurzaam te beleggen

3 tips om duurzaam te beleggen

3 tips om duurzaam te beleggen

maandag 19 december 2022 - door Redactie

Door duurzaam te beleggen kan je met jouw vermogen de wereld een stukje beter maken.

Evi van Lanschot helpt je met Evi duurzaam de juiste keuzes te maken op het gebied van duurzaam beleggen. Hieronder lees je drie aanvullende tips die jou helpen met jouw duurzame belegging. 

Vormen duurzaam beleggen

Voordat je begint met beleggen, is het belangrijk om te bepalen welke manier van beleggen het beste bij jou past. Er bestaan namelijk drie vormen van duurzaam beleggen: Best in class, uitsluiten en impact investering. 

Bij het ‘best in class’-principe beleg je in het bedrijf dat binnen een bepaalde categorie het beste scoort op de duurzaamheidscriteria. Bij deze vorm van duurzaam beleggen kan het dus voorkomen dat je in een minder duurzame sector, zoals bijvoorbeeld de luchtvaart, belegt. Ondanks dat de belegging niet per se duurzaam is, behoort het dus wel tot de duurzaamste binnen de categorie.

Bij uitsluiting worden op basis van uitsluitingscriteria bepaalde bedrijven uitgesloten. Vaak gaat het hier om bedrijven die door hun productieproces niet goed zijn voor mens, milieu of maatschappij. Dit kunnen bedrijven zijn die zich bezighouden met bijvoorbeeld fossiele energie of wapens. Hiernaast kunnen ook bepaalde landen of regio’s worden uitgesloten.

Een impact investing is vooral gefocust op het behalen van maatschappelijke impact. Het financieel rendement is bij deze vorm van beleggen meestal lager. 

Let op greenwashing

Wanneer je hebt besloten welke manier van beleggen je wil hanteren, kan je op zoek gaan naar het bedrijf dat het beste bij jouw gekozen beleggingsvorm en idealen past. Let hierbij wel goed op. Veel bedrijven doen zich namelijk duurzamer voor dan dat ze daadwerkelijk zijn. Dit wordt ook wel 'greenwashing' genoemd. Het bedrijf lijkt dan goed bezig te zijn voor mens en milieu, maar in werkelijkheid doen ze het tegenovergestelde. 

Hulp bij duurzaam beleggen

Wanneer je zelf niet helemaal thuis bent in de wereld van aandelen, investeringen en beleggen, dan kan het fijn zijn om de hulp van een professional in te schakelen. Zij kunnen je op weg helpen en adviseren over jouw belegging. 

Ben jij van plan om jouw geld duurzaam te beleggen, let dan dus goed op bij welk bedrijf je dit doet. Bepaal van tevoren wat voor soort duurzame belegging jouw voorkeur heeft en ga daarna op zoek naar het bedrijf dat hier het beste bij past. Heb je advies nodig bij het duurzaam beleggen? Schakel dan de hulp in van een beleggingsexpert van Evi.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu