Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Parkeer jij je bonus op een slapende spaarrekening?

Parkeer jij je bonus op een slapende spaarrekening?

Parkeer jij je bonus op een slapende spaarrekening?

vrijdag 16 december 2022 - door Redactie

Veel werknemers in verschillende sectoren hebben te maken met een maandelijks of jaarlijkse bonus bij behaalde doelstellingen.

Dat bedrag kun je veilig op een spaarrekening zetten, maar er zijn genoeg alternatieven om die bonus nog een extra stukje te laten groeien.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je spaargeld kunt beleggen. Zet je bepaalde bedragen voor een langere tijd vast dan is het altijd handig om bijvoorbeeld een creditcard achter de hand te hebben voor plotselinge aankopen. Het is wel verstandig om bij het aanvragen van een nieuwe creditcard de voorwaarden van verschillende aanbieders goed te vergelijken. Een creditcard kun je namelijk op verschillende manieren gebruiken zowel privé als zakelijk. Een creditcard is bijvoorbeeld ideaal voor zzp’ers.

Ben je daarnaast van plan om je te verwachten bonus te laten groeien dan zijn er verschillende opties om dat mogelijk te maken.

1. Online beleggen in aandelen

Met online beleggen in aandelen kun je je geld in allerlei verschillende soorten aandelen investeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor blue chip-aandelen, waardevaste aandelen, indexfondsen of andere aandelen die je interesseren. 

2. Beleggen in indexfondsen

Indexfondsen zijn een goede manier om je spaargeld te beleggen als je niet veel tijd wilt besteden aan het selecteren van aandelen. Ze volgen automatisch een index, zoals de S&P 500, waardoor je goed gediversifieerd bent en je risico's goed gespreid hebt.

3. Beleggen in grondstoffen

Grondstoffen zoals olie, goud en zilver kunnen een goede investering zijn om je spaargeld in te beleggen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te handelen in grondstoffen futures of opties. 

4. Beleggen in muntenparen

Met online beleggen in muntenparen kun je je spaargeld beleggen in verschillende valuta's. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de Amerikaanse dollar, de Euro, de Britse Pond of een andere valuta.

5. Beleggen in cryptocurrency

Met online beleggen in cryptocurrency kun je geld investeren in verschillende soorten virtuele valuta. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Bitcoin, Ethereum, Litecoin of andere cryptocurrency's.


Bovenstaande manieren van beleggen brengen in meer of mindere mate risico’s met zich mee. Eén ding is zeker, met een reguliere spaarrekening bij de grote bancaire Nederlandse instellingen, zul je mede gezien de hoge inflatie, alleen maar achteruit boeren.

Wil je toch rendement behalen maar geen grote mate van risico lopen dan blijft beleggen in aandelen een kansrijke manier om rendement te behalen. Dit omdat de waarde van aandelen kan stijgen of dalen. Met beleggen in aandelen kun je het spaargeld laten groeien door middel van dividenduitkeringen, waardoor je meer rendement kunt behalen dan door alleen te sparen. Beleggen in aandelen vereist wel enige kennis van de financiële markten en de verschillende soorten aandelen die er zijn.

Aan de andere kant van het spectrum ligt het beleggen in cryptocurrency. Deze opties zijn veel riskanter dan aandelen. Je moet dus voorzichtig zijn met het investeren in crypto, omdat er grote marktschommelingen zijn. Daarom is het belangrijk om te weten wat je doet voordat je verschillende soorten coins gaat kopen. Veel mensen hebben de pech om net in te stappen tegen de top, waarna er maanden of jaren van dalende koersen volgen.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu