Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Goldman Sachs laat oog vallen op crypto bedrijven

Goldman Sachs laat oog vallen op crypto bedrijven

Goldman Sachs laat oog vallen op crypto bedrijven

dinsdag 06 december 2022 - door Redactie

De implosie van FTX en de naschokken hiervan duwen de waardering van crypto bedrijven omlaag. Goldman Sachs besnuffelt ondertussen enkele partijen.

Goldman Sachs zou bereid zijn om tientallen miljoenen dollars te investeren of overweegt zelfs de volledige overname van sommige bedrijven. Het beurshuis wil op deze manier profiteren van de prijzen die sterk gecorrigeerd zijn. Dat werd bevestigd door de manager Mathew McDermott in een gesprek met Reuters. McDermott gaf bovendien aan dat meerdere grote banken naar de sector kijken, nu er stilaan meer duidelijkheid komt over de regulering. Daarnaast is er nood aan meer betrouwbare spelers en dat is een rol die traditionele banken kunnen vervullen.

Goldman Sachs zou al aan de due diligence begonnen zijn voor sommige partijen. Deze term verwijst naar het boekhoudkundige onderzoek dat voorafgaand aan een overname of investering wordt uitgevoerd.

Koopjes

"We zien momenteel interessante opportuniteiten, die meer realistisch geprijsd zijn", zegt McDermott. Over welke partijen het gaat is nog geen duidelijkheid. Mogelijk overweegt Goldman Sachs om gezonde onderdelen te kopen van grote crypto spelers als FTX, BlockFi, Voyager Digital of Celsius, die momenteel allemaal onder het Chapter 11 werken. Op deze manier krijgen ze tijdelijk bescherming tegen schuldeisers en kunnen ze herstructureren of onderdelen verkopen.

Leer meer over bitcoin in ons gratis bitcoin boek.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu