Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Investeren in vastgoed via crowdfunding – Dit moet je weten

Investeren in vastgoed via crowdfunding – Dit moet je weten

Investeren in vastgoed via crowdfunding – Dit moet je weten

zaterdag 19 november 2022 - door Redactie

Waar mensen voorheen een vrij groot kapitaal moesten hebben om te kunnen investeren in vastgoed, is het tegenwoordig mogelijk om met een kleinere som geld te renderen in de vastgoedmarkt.

Crowdfunding is een van de opties voor vastgoedfinanciering en -investeringen die steeds meer mensen overwegen. Met fondsenwerving via internet kan het vastgoedconcept rechtstreeks aan een breed internetpubliek worden gepresenteerd en huizenkopers kunnen het geld krijgen dat ze nodig hebben.

Wat is vastgoedcrowdfunding?

Crowdfunding is een manier van geldverzameling waarbij meestal particulier publiek wordt gevraagd om geld of startkapitaal te doneren om een nieuw bedrijf of project te financieren. Op die manier kunnen zij bijdragen aan een pool van financiële middelen die gezamenlijk door anderen met soortgelijke belangen worden verstrekt en een middel vormen voor huidige of toekomstige vastgoedinvesteringen.

Dergelijke mogelijkheden kunnen de vorm aannemen van woon- of commerciële participaties, zoals nieuwe ontwikkelingen op het gebied van woningen, winkels of kantoren, of gedeeltelijke eigendom van bestaande participaties.

Redenen om te beleggen in vastgoedcrowdfunding

Vastgoedcrowdfunding is ideaal als je in vastgoed investeren wilt met een kleiner bedrag, want je hebt veel minder startkapitaal nodig dan bij traditionele vastgoedinvesteringen. Het biedt bovendien toegang tot nieuwe of exclusieve mogelijkheden voor vermogens- en portefeuillediversificatie, aangezien het mogelijk is om naast woningen ook commercieel vastgoed of vastgoed in de portefeuille te hebben.

Daarnaast heb je met vastgoedcrowdfunding toegang tot de vastgoedmarkt zonder dat je zelf onderhoud en verzorging van het vastgoedproject hoeft te verrichten. Er is dan ook geen afzonderlijke geschiktheid vereist voor het aanvragen, verkrijgen of verrichten van vergunningen en andere gerelateerde projectzaken.

Hoe te beginnen met vastgoedcrowdfunding?

Het is vrij eenvoudig om online een crowdfunding platform te vinden met interessante vastgoedprojecten. Net zoals bij andere beleggingen, is het belangrijk om veel onderzoek en due diligence te doen voordat je online in vastgoed investeert. Er zijn een paar dingen die je moet onthouden als je begint.

Om te beginnen, vergelijk websites, diensten, tariefstructuren, voorwaarden, beleggingsmogelijkheden en categorieën. Bekijk feedback en beoordelingen van gebruikers om te horen wat huidige investeerders te zeggen hebben over een bepaald platform. Wees ook volledig op de hoogte van de eigenschappen van vastgoedcrowdfunding, wat betekent dat het belangrijk is om de voor- en nadelen volledig te onderzoeken.

Wees bewust over het bedrag dat je je kunt veroorloven om te investeren en bereken het rendement op jouw investering dat je wilt ontvangen. Bepaal hoeveel je van jouw geld wilt vastleggen en hoe comfortabel je zonder dat geld kunt leven.

Denk tenslotte goed na over het soort onroerend goed waarin je het liefst zou willen investeren en evalueer welke financiële instrumenten de voorkeur genieten voor het beginnen met vastgoedinvesteringen via crowdfunding.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu