Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Meerdere beroemdheden aangeklaagd vanwege het promoten van FTX

Meerdere beroemdheden aangeklaagd vanwege het promoten van FTX

Meerdere beroemdheden aangeklaagd vanwege het promoten van FTX

vrijdag 18 november 2022 - door Dylan

Meerdere grote namen uit onder andere de sportwereld zijn aangeklaagd, omdat ze het inmiddels omgevallen platform FTX gepromoot hebben.

Het gaat onder andere om tennisster Naomi Osaka, American Football speler Tom Brady en diens ex-partner Gisele Bündchen. Ook voormalig basketballer Shaquille O’Neal is in de Verenigde Staten aangeklaagd. Sam Bankman-Fried, de oprichter van het platform FTX, ontkwam ook niet aan de problemen en werd ook aangeklaagd.

Rechtszaak door gedupeerde belegger

Het is allemaal ontstaan door een gedupeerde belegger bij het platform FTX. In de Amerikaanse staat Florida is hij begonnen met een rechtszaak. De man eist een schadevergoeding en zegt dat hij dat namens zoveel mogelijk Amerikaanse beleggers wil doen. Hoe hoog de schadevergoeding is die Edward Garrison, zoals de gedupeerde heet, eist, is nog niet bekend. Niet alleen de oprichter van het platform wordt aangeklaagd, maar ook beroemdheden. Zij hebben eerder het handelsplatform FTX gepromoot. Niet alleen de eerder genoemde namen zijn de klos, want ook komiek Larry David en basketballer Stephen Curry ontkomen niet aan deze aanklacht. 

Beleggers zijn verleid

Volgens de aanklager hebben de beroemdheden niet-geregistreerde beleggingen in crypto aangeprezen en hebben ze beleggers verleid om te investeren in een zogenaamd piramidespel. In de Verenigde Staten zijn de autoriteiten inmiddels bezig met een onderzoek naar het omvallen van het handelsplatform FTX en daarbij wordt ook onderzocht of en in hoeverre oprichter Bankman-Fried de regels heeft overtreden.

Volledig ingestort

Nog niet heel lang geleden was FTX nog een van de grootste handelsplatformen op het gebied van crypto. Ondertussen is het platform echter volledig ingestort. Daardoor is het voor veel beleggers onmogelijk geworden om bij hun geld te komen. Mede daardoor kwam er ook een behoorlijke daling in de waarde van veel cryptomunten. De koers van bijvoorbeeld Bitcoin daalde in een paar dagen tijd met maar liefst 20 procent.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu