Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Is investeren in cryptomunten iets voor jou?

Is investeren in cryptomunten iets voor jou?

Is investeren in cryptomunten iets voor jou?

dinsdag 15 november 2022 - door Redactie

Het zal je niet verbazen als we je zeggen dat je geld op een spaarrekening zetten je weinig tot niets opbrengt.

Integendeel, met de huidige inflatie zakt de waarde van je geld zelfs en dat kan niet de bedoeling zijn. Hoog tijd dus om alternatieven te gaan opzoeken, zoals het beleggen in aandelen. Mensen die bereid zijn om nog meer risico te nemen, kunnen zelfs het investeren in cryptomunten overwegen. Door een goede en doordachte spreiding van je kapitaal kun je namelijk op verschillende markten je graantje meepikken. Je moet alleen goed begrijpen welke risico's je juist loopt. In het geval van crypto zijn deze risico's uiteraard groot. Zo gaan we nu door een situatie waarin de koersen vooral dalen. Deze daling kan zich verder zetten, maar het zou ook zomaar kunnen zijn dat we dicht tegen de bodem staan. Voor wie regelmatig gespreid een stukje crypto wil kopen, kan het momenteel dus een goede tijd zijn om te starten. Hou je inleg evenwel beperkt en begrijp dat er een redelijke kans is op grote verliezen.

Wat zijn cryptomunten?

Cryptomunten zijn digitale of virtuele munten die verhandeld worden zonder dat daarbij tussenkomst van een overheid of een centrale bank nodig is. Het is digitaal omdat je deze munten niet fysiek in handen hebt, maar ze via een digitale wallet aankoopt en verkoopt of er zelfs betalingen mee doet. De waarde van een specifieke munt wordt helemaal bepaald door de markt van vraag en aanbod, en schommelingen in de koersen zijn aan de orde van de dag. Die grote bewegingen trekken speculanten aan die houden van snelle trades. Als je kijkt naar de koers van ftm crypto bijvoorbeeld, zie je al meteen meerdere pieken en dalen.

Welke cryptomunten bieden goede vooruitzichten?

Dit is een vraag die vaak gesteld wordt, maar waar niet zomaar een pasklaar antwoord op te geven valt. Zoals gezegd is de waarde afhankelijk van de markt van vraag en aanbod. Een munt die het vandaag erg goed doet, kan daardoor morgen een heel ander beeld laten zien. Welke munt voor jou het meest geschikt is, hangt af van enkele factoren. Ga je voor een visie op langere termijn of wil je op korte termijn inspelen op de koersschommelingen? Zijn er munten waarin je vertrouwen hebt en die je zeker in je wallet wilt hebben? Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat de traditionele en meest gekende munt Bitcoin kan rekenen op een trouwe aanhang, en daardoor niet meteen het risico loopt verdwijnen. Iets wat met kleinere en onbekende munten wel het geval kan zijn.

Enkele handige tips om goed van start te gaan

Investeren in cryptomunten doe je alleen met geld dat je voor langere tijd kunt missen. Zodra de koersen een dalende lijn vertonen, kan het maanden tot jaren duren tot ze weer mooie cijfers laten zien. Hou bij het aankopen en verkopen tevens rekening met de kosten die je per transactie betaalt; bij sommige brokers kunnen die aardig oplopen. Wil je bijvoorbeeld de kosten voor een vra crypto weten? Lees er de voorwaarden van je broker op na en kom niet voor verrassingen te staan.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu