Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin Mining Council: 67,8% duurzame energie

Bitcoin Mining Council: 67,8% duurzame energie

Bitcoin Mining Council: 67,8% duurzame energie

maandag 24 oktober 2022 - door Redactie

De Bitcoin Mining Council heeft de statistieken van het derde kwartaal van 2022 gepubliceerd.

Bitcoin Mining Council is een vrijwillige samenwerking van Bitcoin mining bedrijven, zoals Argo Blockchain, Bitfarms, Hut8, Terawulf, Blockware Solutions enzovoorts. Bij de start van de Council vertegenwoordigden de deelnemers een rekenkracht van 35 EH, wat ondertussen al opgelopen is naar 105 EH. Hiermee heeft BMC duidelijke en ondubbelzinnige cijfers over maar liefst 45,4% van het wereldwijde Nitcoin netwerk.

Uit het meest recente kwartaalonderzoek blijkt dat de bitcoin miners van BMC voor 67,8% steunen op groene stroom. Op basis van deze cijfers wordt geschat dat het volledige Bitcoin netwerk draait op zo'n 59,4% hernieuwbare energie. Het gaat over een stijging van 3% tegenover vorig jaar, waardoor bitcoin mining één van de groenste industrieën wereldwijd is.

De technologische efficiëntie van het Bitcoin Netwerk groeide tegenover het derde kwartaal van 2021 met maar liefst 23%. Er wordt nu 21,7 EH per gigawatt gerealiseerd tegenover 17,7 EH in 2021. De cijfers bevestigen dat het Bitcoin netwerk steeds efficiënter wordt.

Betrouwbare cijfers

De BMC werd opgericht om over betrouwbare cijfers te kunnen beschikken, omdat er in de massamedia heel wat onzin de ronde doet over het elektriciteitsverbruik van bitcoin. Academische studies vertrekken zelfs vaak van totaal verkeerde assumpties. Zo wordt voor mijners uit een bepaald land gewoon de gemiddelde energiemix genomen om te stellen dat zij weinig hernieuwbare energie gebruiken, terwijl de cijfers van BMC duidelijk aantonen dat de bitcoin mijners liefst in de buurt van een hernieuwbare bron zitten die overvloedig veel elektriciteit levert.

Je leest meer over bitcoin mining in het gratis boek "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu