Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

maandag 17 oktober 2022 - door Redactie

Mastercard wil het voor financiële instellingen eenvoudiger maken om cryptocurrency aan te bieden.

Alle banken in de wereld kennen Mastercard en werken er mee samen. Mastercard wil nu de brug zijn tussen de traditionele banken en het cryptocurrency platform van Paxos, waarbij Mastercard zal instaan voor de veiligheid en het voldoen aan de wetgeving. Een pilootversie van het nieuwe project staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

"Er zijn heel veel consumenten die geïnteresseerd zijn in cryptomunten", zegt Jorn Lambert van Mastercard. "Maar ze zouden hiervoor het liefst beroep doen op de bank waarmee ze al samen werken. Dat zou de klanten veel meer vertrouwen geven", klinkt het.

Ook bij de banken is er terughoudendheid omdat ze vrezen voor witwas operaties en meer compliance formaliteiten. Dat aspect zou Mastercard met de nieuwe dienst uit handen nemen.

Crypto winter

Heel wat grote en traditionele spelers uit de financiële wereld maken dankbaar gebruik van de huidige crypto winter om nieuwe diensten te ontwikkelen. Het moet voor een goede positie zorgen voor als de markt opnieuw aantrekt. 

"De huidige winter zal niet het einde van crypto zijn", zegt Lambert. Mastercard denkt dat heel wat van de problemen zullen opgelost worden door meer regulering, waardoor er meer veiligheid zal zijn voor de consument. Ze mikken dan ook op een groei in het aantal transacties met cryptomunten, wat uiteindelijk hun omzet zal ten goede komen.

Grafiek van Mastercard

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu