Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

Mastercard helpt banken met aanbieden crypto

maandag 17 oktober 2022 - door Redactie

Mastercard wil het voor financiële instellingen eenvoudiger maken om cryptocurrency aan te bieden.

Alle banken in de wereld kennen Mastercard en werken er mee samen. Mastercard wil nu de brug zijn tussen de traditionele banken en het cryptocurrency platform van Paxos, waarbij Mastercard zal instaan voor de veiligheid en het voldoen aan de wetgeving. Een pilootversie van het nieuwe project staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

"Er zijn heel veel consumenten die geïnteresseerd zijn in cryptomunten", zegt Jorn Lambert van Mastercard. "Maar ze zouden hiervoor het liefst beroep doen op de bank waarmee ze al samen werken. Dat zou de klanten veel meer vertrouwen geven", klinkt het.

Ook bij de banken is er terughoudendheid omdat ze vrezen voor witwas operaties en meer compliance formaliteiten. Dat aspect zou Mastercard met de nieuwe dienst uit handen nemen.

Crypto winter

Heel wat grote en traditionele spelers uit de financiële wereld maken dankbaar gebruik van de huidige crypto winter om nieuwe diensten te ontwikkelen. Het moet voor een goede positie zorgen voor als de markt opnieuw aantrekt. 

"De huidige winter zal niet het einde van crypto zijn", zegt Lambert. Mastercard denkt dat heel wat van de problemen zullen opgelost worden door meer regulering, waardoor er meer veiligheid zal zijn voor de consument. Ze mikken dan ook op een groei in het aantal transacties met cryptomunten, wat uiteindelijk hun omzet zal ten goede komen.

Beurshuizen

Mastercard is doorgaans een lieveling van de analisten. De groei van elektronische betalingen zorgt jaarlijks voor een hogere omzet, waardoor vrijwel alle analisten een koopadvies geven. Qua koersdoelen zien we $375 bij Deutsche Bank en $400 bij Truist Financial. Dat laatste vertegenwoordigt een opwaarts potentieel van meer dan 38% tegenover de slotkoers van vrijdag die op $288,69 lag.

Grafiek van MastercardGratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline


Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta* bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu