Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > BNY Mellon gaat ook crypto custody aanbieden

BNY Mellon gaat ook crypto custody aanbieden

BNY Mellon gaat ook crypto custody aanbieden

maandag 17 oktober 2022 - door Redactie

Bekende Wall Street instellingen zetten steeds meer de stap naar crypto. 

BNY Mellon kondigde vorige week aan dat ze bitcoin en ethereum zullen bewaren voor hun klanten. De bank zal de private sleutels van de klanten bewaren om hen zo te ontzorgen. Het veilig opslaan van cryptomunten vereist namelijk wat kennis van cold wallets. De dienst is al live voor een beperkt aantal investeringsfirma's.

BNY Mellon is de oudste bank van de VS en bestaat al 238 jaren. De bank beheert zelf zo'n 2 biljoen dollar aan activa voor klanten. Daarnaast is ze de bewaarpartij voor andere vermogensbeheerders. BNY Mellon bewaart op deze manier zo'n 43 biljoen dollar aan activa voor andere partijen.

Cryptocurrency

BNY Mellon is al een tijdje actief in de cryptocurrency sector. Zo is BNY Mellon ook de bewaarpartij voor de cashreserves van Circle, de uitgever van de USDC stablecoin.

Met de nieuwe dienst zullen cryptomunten uiteindelijk via hetzelfde platform verhandeld kunnen worden als traditionele activa zoals aandelen of obligaties.

"Als 's werelds grootste bewaarder is BNY Mellon de natuurlijke partner om een ​​veilig platform voor digitale activa te maken voor institutionele klanten. We zullen blijven innoveren, nieuwe technologie omarmen en nauw samenwerken met klanten om aan hun veranderende behoeften te voldoen",  besluit Caroline Butler, CEO van Custody Services bij BNY Mellon.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu