Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase faciliteert crypto betalingen voor Google

Coinbase faciliteert crypto betalingen voor Google

Coinbase faciliteert crypto betalingen voor Google

zaterdag 15 oktober 2022 - door Redactie

Google start begin volgend jaar  met het aanvaarden van crypto betalingen voor zijn cloud diensten.

De Web3 sector is in volle groei en heel wat van deze bedrijven hebben nood aan infrastructuur in de cloud. Die kopen ze bij spelers als Google of Amazon, maar vooralsnog moet dit betaald worden in dollar of euro. Gezien de Web3 spelers veel geld in crypto binnen krijgen, moeten ze dit steeds omzetten naar dollar om vervolgens hun activiteiten te kunnen financieren. Dat loopt soms fout omdat financiële instellingen de bankrekeningen van deze bedrijven opzeggen uit vrees voor sancties van de antiwitwas autoriteiten. Of nog erger, startende Web3 bedrijven hebben het zelfs moeilijk om simpelweg een bankrekening geopend te krijgen. Google mikt nu op deze bedrijven door het aanvaarden van betalingen in cryptomunten.

Google zal de cryptobetalingen mogelijk maken door gebruik te maken van Coinbase Prime. "We willen het voor Web3 bedrijven makkelijker en sneller maken om verder te ontwikkelen", klinkt het. In eerste instantie zal er betaald kunnen worden met een tiental cryptomunten zoals bitcoin, ethereum en zelfs dogecoin.

Diversificatie omzet

Bij Coinbase zijn ze verheugd over de samenwerking, die onderstreept dat de exchange een brug kan zijn tussen de traditionele finance of tech wereld en de relatief jonge cryptosector. Voor het verwerken van de betalingen zal Coinbase een commissie krijgen, waardoor ze minder afhankelijk worden van retail trading. Coinbase leeft nu vooral van de kosten die ze particulieren aanrekenen om crypto te verhandelen op hun platform.

Ook analisten zijn overtuigd van dat verhaal. "Coinbase zal zich meer ontwikkelen tot een speler die verschillende sectoren kan verbinden, in plaats van een pure cryptocurrency exchange", liet beurshuis Oppenheimer weten.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu