Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

vrijdag 23 september 2022 - door Redactie

Compute North, dat data centers levert voor bitcoin mijners, zit in geldproblemen en heeft het Chapter 11 aangevraagd.

Het Chapter 11 is de Amerikaanse tegenhanger van het gerechtelijk akkoord of surceance van betaling. Het is meestal de voorloper van een faillissement. Tijdens de periode van het Chapter 11 kunnen schuldeisers hun geld niet terug vragen en krijgt het bedrijf de kans om orde op zaken te stellen en een doorstart te maken.

Compute North zegt dat het zo'n 500 miljoen dollar schuldig is aan minstens 200 verschillende partijen. De activa van het bedrijf worden geschat op 100 tot 500 miljoen dollar, waardoor het dus lang niet zeker is of alle schuldeisers wel kunnen worden terugbetaald.

Te grote projecten

In februari van dit jaar haalde Compute North nog 385 miljoen dollar op, waarvan 85 miljoen dollar door het verkopen van aandelen en 300 miljoen dollar in schulden. De lage bitcoin koers, de hogere elektriciteitskosten en vertragingen bij nieuwe faciliteiten doen het bedrijf nu de das om. 

Een nieuwe faciliteit in Texas moest al in april operationeel zijn, maar door de vele vertragingen liepen de kosten uiteraard op terwijl er geen inkomsten tegenover stonden. Het ging over een groot en duur project van maar liefst 280 MW dat moeite had om de juiste vergunningen binnen te halen. Door de crypto winter slaagde Compute North er bovendien niet in om vers geld op te halen om deze moeilijke periode te overbruggen.

Mining blijft operationeel

Grote mijners zoals Compass Mining en Marathon Digital zijn klant bij Compute North en hebben al laten weten dat ze voorlopig geen problemen verwachten en dat hun mining activiteiten dus online zullen blijven.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu