Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

Crypto winter maakt nieuw slachtoffer

vrijdag 23 september 2022 - door Redactie

Compute North, dat data centers levert voor bitcoin mijners, zit in geldproblemen en heeft het Chapter 11 aangevraagd.

Het Chapter 11 is de Amerikaanse tegenhanger van het in Nederland bekend surceance van betaling. Het is meestal de voorloper van een faillissement. Tijdens de periode van het Chapter 11 kunnen schuldeisers hun geld niet terug vragen en krijgt het bedrijf de kans om orde op zaken te stellen en een doorstart te maken.

Compute North zegt dat het zo'n 500 miljoen dollar schuldig is aan minstens 200 verschillende partijen. De activa van het bedrijf worden geschat op 100 tot 500 miljoen dollar, waardoor het dus lang niet zeker is of alle schuldeisers wel kunnen worden terugbetaald.

Te grote projecten

In februari van dit jaar haalde Compute North nog 385 miljoen dollar op, waarvan 85 miljoen dollar door het verkopen van aandelen en 300 miljoen dollar in schulden. De lage bitcoin koers, de hogere elektriciteitskosten en vertragingen bij nieuwe faciliteiten doen het bedrijf nu de das om. 

Een nieuwe faciliteit in Texas moest al in april operationeel zijn, maar door de vele vertragingen liepen de kosten uiteraard op terwijl er geen inkomsten tegenover stonden. Het ging over een groot en duur project van maar liefst 280 MW dat moeite had om de juiste vergunningen binnen te halen. Door de crypto winter slaagde Compute North er bovendien niet in om vers geld op te halen om deze moeilijke periode te overbruggen.

Mining blijft operationeel

Grote mijners zoals Compass Mining en Marathon Digital zijn klant bij Compute North en hebben al laten weten dat ze voorlopig geen problemen verwachten en dat hun mining activiteiten dus online zullen blijven.

Bitcoin grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu