Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

donderdag 15 september 2022 - door Redactie

Michael Saylor publiceerde gisteren een opiniestuk over bitcoin mining, als reactie op de vele artikels in de pers over Ethereum dat nu minder elektriciteit verbruikt.

Volgens Saylor draait bitcoin grotendeels op energie die toch verloren zou gaan. De wereld kan veel elektriciteit produceren op plaatsen waar er geen vraag is van de maatschappij, waar dan een bitcoin miner kan geïnstalleerd worden. Verder kan bitcoin mining de overproductie kopen van bijvoorbeeld windenergie die anders verloren zou gaan. Dat maakt dergelijke installaties voor groene energie sneller rendabel.

Saylor zegt ook dat bitcoin mining momenteel gebeurt met zo'n 59,5% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Zo'n 99,2% van de CO2 emissie komt van andere industrieën en bitcoin mining vormt volgens Saylor dan ook geen probleem voor de strijd tegen de klimaatopwarming.

Daarnaast kan bitcoin mining ook ingezet worden om minder schadelijke gassen in de atmosfeer te krijgen. Op plaatsen waar methaan vrijkomt kan deze namelijk opgevangen worden om een bitcoin miner mee aan te drijven.

Verder wijst hij er op dat er jaarlijks voor zo'n 4 tot 5 miljard dollar aan elektriciteit gebruikt wordt om een waarde van zo'n 400 miljard dollar aan bitcoin te beveiligen, terwijl er gemiddeld voor zo'n 12 miljard dollar per dag aan transacties worden uitgevoerd.

Grondstof

Saylor stelt tenslotte dat Proof-of-Work de enige manier is om een digitale munt te scheppen die met een grondstof vergelijkbaar is. Er is geen pre-mine of coins voor de oprichters, geen bedrijf dat het project stuurt en er was geen ICO. Zonder de nodige hardware en de elektriciteit blijft er alleen software over die op eenvoudige computers draait. Voor regulatoren zijn deze altcoins dan ook eerder securities en geen grondstoffen. 

Bitcoin grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu