Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

Saylor: bitcoin mining is geen vuile industrie

donderdag 15 september 2022 - door Redactie

Michael Saylor publiceerde gisteren een opiniestuk over bitcoin mining, als reactie op de vele artikels in de pers over Ethereum dat nu minder elektriciteit verbruikt.

Volgens Saylor draait bitcoin grotendeels op energie die toch verloren zou gaan. De wereld kan veel elektriciteit produceren op plaatsen waar er geen vraag is van de maatschappij, waar dan een bitcoin miner kan geïnstalleerd worden. Verder kan bitcoin mining de overproductie kopen van bijvoorbeeld windenergie die anders verloren zou gaan. Dat maakt dergelijke installaties voor groene energie sneller rendabel.

Saylor zegt ook dat bitcoin mining momenteel gebeurt met zo'n 59,5% elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Zo'n 99,2% van de CO2 emissie komt van andere industrieën en bitcoin mining vormt volgens Saylor dan ook geen probleem voor de strijd tegen de klimaatopwarming.

Daarnaast kan bitcoin mining ook ingezet worden om minder schadelijke gassen in de atmosfeer te krijgen. Op plaatsen waar methaan vrijkomt kan deze namelijk opgevangen worden om een bitcoin miner mee aan te drijven.

Verder wijst hij er op dat er jaarlijks voor zo'n 4 tot 5 miljard dollar aan elektriciteit gebruikt wordt om een waarde van zo'n 400 miljard dollar aan bitcoin te beveiligen, terwijl er gemiddeld voor zo'n 12 miljard dollar per dag aan transacties worden uitgevoerd.

Grondstof

Saylor stelt tenslotte dat Proof-of-Work de enige manier is om een digitale munt te scheppen die met een grondstof vergelijkbaar is. Er is geen pre-mine of coins voor de oprichters, geen bedrijf dat het project stuurt en er was geen ICO. Zonder de nodige hardware en de elektriciteit blijft er alleen software over die op eenvoudige computers draait. Voor regulatoren zijn deze altcoins dan ook eerder securities en geen grondstoffen. 

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
* Disclaimer: er wordt geen informatie, noch financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via deze mails.
 

Nederlandstalige Bitcoin conferentie

Future of Bitcoin

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu