Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > Binance trekt zijn eigen stablecoin voor

Binance trekt zijn eigen stablecoin voor

Binance trekt zijn eigen stablecoin voor

dinsdag 06 september 2022 - door Redactie

Binance zal verschillende stablecoins op zijn platform verwijderen en de tegoeden van klanten omzetten in BUSD.

Binance kondigde gisteren aan dat het deposito's van klanten in USDC, USDP en TUSD zal omzetten in BUSD. De exchange zegt dat dit nodig is om voor een betere liquiditeit te zorgen. In plaats van handel te voorzien in muntenparen zoals USDC/BTC en de andere stablecoins zal dan alleen BUSD/BTC over blijven. Ook diverse andere altcoins zullen voortaan tegen minder stablecoins kunnen verhandeld worden.

Momenteel is USDT nog steeds de grootste stablecoin met een market cap van haast 68 miljard dollar. USDC is de nummer twee stablecoin met bijna 52 miljard dollar marktkapitalisatie. De Binance stablecoin BUSD is de nummer drie met nog geen 20 miljard dollar aan market cap. De andere stablecoins TUSD en USDP zijn veel kleiner met een market cap van respectievelijk iets meer dan 1 miljard dollar en haast 950 miljoen dollar.

Niet helemaal weg

Gebruikers zullen in de toekomst nog steeds kunnen withdrawen in andere stablecoins. Het BUSD saldo van de klant kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld USDC van het platform te halen.

Omdat USDC weldra niet meer beschikbaar zal zijn op Binance, is de kans wel groot dat het handelsvolume is USDC sterk zal terugvallen. Binance is immers de grootste crypto exchange ter wereld.

Lees hier meer over cryptomunten kopen.

BNB grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu