Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Vitalik Buterin wil uit de spotlight van Ethereum

Vitalik Buterin wil uit de spotlight van Ethereum

Vitalik Buterin wil uit de spotlight van Ethereum

zondag 04 september 2022 - door Talitha

Met de Merge in aantocht vindt Buterin dat ook andere ontwikkelaars van Ethereum een gezicht van het project moeten worden.

Ethereum maakt zich klaar voor de veelbesproken Merge. Dit is een upgrade van het netwerk dat het consensus mechanisme van de token zal aanpassen. Het ‘proof of work’ consensus mechanisme zal vervangen worden door ‘proof of stake’. Dit is een grote stap die er op termijn voor moet zorgen dat Ethereum veiliger, duurzamer en schaalbaarder wordt. 

Ethereum oprichter Vitalik Buterin geldt klassiek als één van de belangrijkste ontwikkelaars van Ethereum, maar zijn invloed is aan het afnemen. In de laatste 2 jaar kregen steeds meer nieuwe ontwikkelaars een meer uitgesproken stem in het netwerk. 

Buterin heeft aangegeven dat hij Ethereum altijd al heeft willen opbouwen als een ecosysteem, waar de community een grote rol in speelt. In 2015 was hij zelf als belangrijkste codeerder nog de grootste stem achter het netwerk. Door de jaren heen is zijn invloed afgenomen, maar is hij voor de buitenwereld wel het enige gezicht van het Ethereum netwerk gebleven. 

Wat gebeurt er na de Merge?

Buterin is niet alleen binnen het netwerk nog steeds een grote speler. Ook op de markt heeft hij veel invloed op de koers van Ethereum. Zijn persoonlijke leven is te veel verbonden met de coin, zegt hij zelf. Hij wil niet meer dat zijn tweets of interviews de koers van de cryptocurrency kan beïnvloeden.

Vitalik Buterin is daarom van plan niet alleen binnen het bedrijf een kleinere rol op zich te nemen, maar ook in het publieke leven. Andere ontwikkelaars krijgen de mogelijkheid zich te laten zien als gezicht van Ethereum. 

De Merge is volgens Vitalik Buterin een goed moment om de stap naar de achtergrond te nemen. Dit is een onderneming waar vele andere ontwikkelaars een onmisbare invloed op hebben gehad. Buterin wil deze mijlpaal dus niet claimen als zijn eigen succes.

Als klein vaarwel van de spotlights wil Buterin in september 2022 een boek uitbrengen over Proof of Stake met daarin zijn schrijfsels van de laatste 10 jaar.

Ethereum grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu