Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Voormalige medewerker Coinbase beschuldigd van insider trading

Voormalige medewerker Coinbase beschuldigd van insider trading

Voormalige medewerker Coinbase beschuldigd van insider trading

maandag 25 juli 2022 - door Redactie

Het Amerikaanse Department of Justice heeft ex-productmanager Ishan Wahi beschuldigd van fraude en insider trading.

Dit deed hij samen met zijn broer en een andere man. Wahi zou informatie hebben gedeeld over de crypto die Coinbase zou gaan verhandelen voordat deze kennis openbaar was.

Volgens de Department of Justice heeft Wahi zo informatie gelekt over 14 verschillende cryptomunten. Door snel te kunnen handelen, heeft het trio zo 1,5 miljoen dollar kunnen verdienen. De transacties werden gedaan met wallets onder verschillende namen. Ook werden verzoeken om crypto te kopen al ingediend voordat deze officieel te koop waren. 

Als kleinere crypto worden geïntroduceerd op een bekend handelsplatform als Coinbase, is de kans groot dat deze snel in waarde zullen stijgen. Door ze vroeg te kopen, kunnen de speculanten daardoor veel winst maken bij een latere verkoop. Het hebben van informatie over de crypto die verhandeld zal worden op een handelsplatform, geeft daarom een oneerlijke voorsprong. 

Ishan Wahi werd al langer verdacht van wangedrag. Hij heeft eerder dit jaar een poging gedaan om naar India te vluchten. Door het lopende onderzoek van de Department of Justice werd het echter niet toegestaan dat hij de Verenigde Staten verliet. Bij het boarden werd hij tegengehouden door politie.

Arrestatie

Ishan Wahi en zijn broer werden op donderdag 21 juli gearresteerd. De derde verdachte, Sameer Ramani, is voortvluchtig. 

“Fraude is fraude”, zei een woordvoerder van de Department of Justice in een verklaring. “Of het nou op Wall Street gebeurt, of in de blockchain.” Het bedrijf achter Coinbase zal niet vervolgd worden. Wel is er onderzoek gedaan naar eerdere voorvallen van handelen met voorkennis. 

In een verklaring zei Coinbase: “We nemen beschuldigingen over het misbruiken van vertrouwelijke informatie zeer serieus. We hebben deze zaak dan ook snel kunnen onderzoeken. We tolereren handelen met voorkennis onder geen omstandigheden. Daarom twijfelen we niet om actie te ondernemen als we wangedrag observeren.” Ook bedankte Coinbase de Department of Justice voor het vervolgen van de drie verdachten.

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu