Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > MicroStrategy heeft nog bitcoin bijgekocht

MicroStrategy heeft nog bitcoin bijgekocht

MicroStrategy heeft nog bitcoin bijgekocht

woensdag 29 juni 2022 - door Redactie

Het softwarebedrijf MicroStrategy zet zijn strategie verder om steeds meer bitcoin te bemachtigen.

MicroStrategy begon eind 2020 met het kopen van bitcoin als diversificatie van de berg cash die het op de balans had staan. De eerste keer werd er 250 miljoen dollar geïnvesteerd om 21.454 bitcoin te kunnen kopen. Dat komt neer op een gemiddelde prijs van zo'n 11.652 dollar per bitcoin.

Topman Michael Saylor zag in bitcoin een manier om de cash van het bedrijf te beschermen tegen de ontwaarding van de dollar. In verschillende stappen werd het aantal bitcoin opgedreven, waardoor MicroStrategy begin mei zo'n 129.218 bitcoin in portefeuille had.

Leningen

Saylor investeerde niet alleen het geld van het bedrijf, maar vormde MicroStrategy bijna om tot een beursgenoteerde bitcoin tracker. Om bitcoin te kunnen blijven aankopen werd er voor meer dan 2 miljard dollar geleend. Dit gebeurde deels door converteerbare obligaties, die in aandelen kunnen omgezet worden. Een deel gebeurde met junk bonds, obligaties die een hoge rentevoet betalen aan de ontlener. 

Nog een stukje werd bij de bank gefinancierd door een lening, waarbij bitcoin als onderpand gebruikt werd. Voor de lening van 205 miljoen dollar werd zo'n 820 miljoen dollar aan bitcoin als onderpand opgegeven. Het onderpand moest minstens 410 miljoen dollar waard zijn, waardoor MicroStrategy al bijkomende bitcoin als onderpand heeft moet inzetten door de sterke daling van de bitcoin prijs.

BTFD - Buy The Fucking Dip

MicroStrategy heeft in de afgelopen twee maanden voor 10 miljoen dollar aan bitcoin bijgekocht. Er werden 480 bitcoin aangekocht tegen een gemiddelde prijs van $20.817, waardoor het bedrijf nu in totaal 129.699 bitcoin bezit. Saylor heeft dus van de koerszwakte geprofiteerd om bitcoin bij te kopen.

Groot papieren verlies

Michael Saylor had gelijk wat betreft de hoge inflatie, die hebben we intussen gekregen. Vraag is of bitcoin nu een goede bescherming was. MicroStrategy heeft namelijk ook veel bitcoin gekocht aan hoge koersen.

In totaal gaf MicroStrategy 3,98 miljard dollar uit, waardoor de gemiddelde aankoopkoers per bitcoin op 30.686 dollar ligt. Aan de huidige bitcoin koers kijkt Saylor dus aan tegen een papieren verlies van 1,3 miljard dollar.

Grafiek van MicroStrategy

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu