Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Einde bitcoin daling nog niet in zicht?

Einde bitcoin daling nog niet in zicht?

Einde bitcoin daling nog niet in zicht?

dinsdag 28 juni 2022 - door Redactie

Tijdens vroegere crypto winters kwam de daling pas tot stilstand na een correctie van 80%.

Als het verleden van crypto iets zegt over de toekomst dan zou de bitcoin koers in de komende weken en maanden nog dieper kunnen vallen. Dat zegt een strateeg, die waarschuwt dat de leidende cryptomunt tot 13.000 dollar kan terugvallen, een daling van bijna 40% ten opzichte van het huidige niveau. 

"We zouden in deze omgeving nog steeds crypto blijven verkopen", zei Ian Harnett, mede-oprichter en chief investment officer van Absolute Strategy Research.

"Het is echt een liquiditeitsspel. Wat we hebben geleerd is dat het geen valuta is, dat het niet te vergelijken is met een grondstof en dat het ook geen waardeopslag biedt", klinkt het.

80% daling

Harnett zegt dat eerdere crypto winters al toonden dat bitcoin de neiging heeft om ongeveer 80% te dalen ten opzichte van de hoogste punt.  In 2018 kelderde de cryptocurrency bijvoorbeeld van een piek van bijna 20.000 dollar naar zo’n 3.000 dollar. 

In de voorbije cyclus steeg bitcoin naar een recordhoogte van bijna 69.000 dollar tijdens de crypto hype van 2021. In 2022 begon de daling die ons volgens Harnett kan terugbrengen naar zo’n 13.000 dollar.

"In een wereld waar liquiditeit overvloedig is, doet bitcoin en crypto het goed", zei Harnett. "Als die liquiditeit wordt weggenomen – en dat doen de centrale banken op dit moment – ​​dan zie je die markten onder extreme druk komen te staan." 

De cryptowereld floreerde in het tijdperk van zeer soepel monetair beleid, maar staat nu op scherp. Beleggers worstelen met de impact van hogere rentetarieven, die risicoloze beleggingen opnieuw aantrekkelijk maken, waardoor de blootstelling aan risico wordt afgebouwd. Vorige week verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve haar benchmark debetrente met 75 basispunten, de grootste verhoging sinds 1994. Het besluit van de Fed werd gevolgd door soortgelijke stappen van de Bank of England en de Zwitserse Nationale Bank. 

Dat heeft zijn tol geëist van digitale activa. De gecombineerde waarde van alle cryptocurrencies is de afgelopen twee weken met meer dan 350 miljard dollar gedaald. Bitcoin schommelt nu rond de 20.000 dollar. De nr. 1 crypto heeft tot nu toe al zo’n 70% verloren tegenover de topkoers van vorig jaar.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu