Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Mijners verkopen bitcoin om kosten te dekken

Mijners verkopen bitcoin om kosten te dekken

Mijners verkopen bitcoin om kosten te dekken

woensdag 22 juni 2022 - door Redactie

Door de dalende prijs van bitcoin worden mijners gedwongen om hun bezittingen te verkopen.

Heel wat mijners hebben de voorbije maanden hun gemijnde bitcoin op hun balans gehouden. Omdat ze geld nodig hadden om hun activiteiten te financieren haalden ze kapitaal op door aandelen uit te geven, maar evengoed ook door leningen aan te gaan. In veel gevallen was hun stapel bitcoin het onderpand voor dergelijke leningen, maar door de dalende bitcoin koers is de waarde van het onderpand ondertussen gedecimeerd. De mijners worden dan in sommige gevallen gedwongen om hun bitcoin te verkopen om aan de leningen te kunnen blijven voldoen.

Bitfarms

Nemen we even het voorbeeld van het op de Nasdaq genoteerde Bitfarms. Tijdens de voorbije week verkocht het bedrijf voor 62 miljoen dollar aan bitcoin om 'liquiditeiten te krijgen en de balans te versterken'. Er werden 3.000 bitcoin verkocht en Bitfarms houdt voorlopig nog 3.349 bitcoin op de balans.

Whales

Op het einde van mei zaten er volgens CoinMetrics zo'n 46.500 bitcoin in de wallets van beursgenoteerde mijners. Alle mijners samen zouden zo'n 800.000 bitcoin bezitten. Veel mijners zijn dan ook echte whales of partijen die veel bitcoin bezitten. Wanneer zij dus noodgedwongen beginnen met het verkopen van hun bitcoin, dan kan de koers nog verder onder druk komen te staan.

Winstgevendheid

Door de lage bitcoin koers is het mijnen voor heel wat partijen zelfs verlieslatend geworden. Dat is het geval bij mijners die veel moeten betalen voor elektriciteit en nog met oudere toestellen werken zoals de Bitmain Antminer s9. Zij schakelen hun toestellen nu uit of stappen zelfs uit de markt en verkopen hun ASIC's. Een dergelijke capitulatie van de miners is vaak een signaal dat de bodem nabij is.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu