Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto winter zorgt voor ontslagronde

Crypto winter zorgt voor ontslagronde

Crypto winter zorgt voor ontslagronde

donderdag 09 juni 2022 - door Redactie

De ene na de andere bekende crypto exchange heeft in de afgelopen dagen bekend gemaakt dat ze volk op straat zetten.

Bitcoin topte in november 2021 rond de 68.000 dollar en corrigeerde daarna sterk. Momenteel bevindt de koers zich alweer onder de 30.000 dollar. De neergang van de crypto koersen heeft uiteraard een weerslag op de activiteiten van exchanges. Er stromen minder nieuwe klanten toe, omdat er geen FOMO is (Fear Of Missing Out). Er zijn namelijk geen krantenkoppen meer over de nieuwe hoogtepunten van bitcoin, maar eerder berichten over grote verliezen.

Naast de trage groei in nieuwe klanten, zijn de bestaande klanten ook veel voorzichtiger. Er wordt minder gehandeld en het aantal klanten dat dagelijks actief is op een exchange is sterk gedaald. Dat vertaalt zich uiteraard in veel lagere commissie inkomsten voor de exchanges.

Ontslagronde

Door de daling van de inkomsten stoppen exchanges met het aanwerven van nieuw personeel of komen er zelfs ontslagrondes. Gemini van de Winklevoss broers zette 10% van het personeel op straat om het bedrijf 'voor te bereiden op de crypto winter'.

"We geloven sterk in de crypto revolutie, maar door de huidige gang van zaken krimpen we ons personeelsbestand in", klinkt het.

Ook Coinbase wil de kosten niet verder laten oplopen en stopt met het aanwerven van nieuw personeel. De contracten voor nieuwe werknemers die nog moesten starten werden ondertussen ook al opgezegd. "Door nu snel te reageren zullen we in deze moeilijke markt kunnen overleven en er zelfs sterker uitkomen", zegt personeelsdirecteur Brock.

Mijners verkopen bitcoin

Door de zwakke koersprestaties en de vrees voor een verdere daling, beginnen mijners hun bitcoin te verkopen op de markt. Zo maakte Cathedra bekend dat het in mei 235 bitcoin heeft verkocht tegen een gemiddelde prijs van 29.152 dollar. Met dat bedrag zou Cathedra over voldoende liquiditeit moeten beschikken om de crypto winter te overbruggen.

De verkopen van mijners zetten de bitcoin koers uiteraard verder onder druk.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu