Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitvavo biedt garantie tot 100.000 euro tegen hacks

Bitvavo biedt garantie tot 100.000 euro tegen hacks

Bitvavo biedt garantie tot 100.000 euro tegen hacks

dinsdag 07 juni 2022

Bitvavo gaat klanten vergoeden die het slachtoffer worden van hackers die accounts leegroven.

Bitvavo bewaart de meeste digitale activa van klanten bij gespecialiseerde bewaarpartijen en doet bijvoorbeeld beroep op Copper Custody en Coinbase Custody International. Zij gebruiken multisignature cold wallets waardoor meerdere mensen hun goedkeuring moeten geven voor een transactie kan plaatsvinden. Op deze manier is het gros van de fondsen beschermd tegen hackers die Bitvavo zelf zouden aanvallen.

Verder investeert Bitvavo ook in de veiligheid van het eigen platform. De code wordt nagekeken door specialisten, ethische hackers worden ingeschakeld om eventuele veiligheidslekken te vinden en de gebruikte datacenters beschikken over de belangrijkste veiligheidscertificaten.

Bitvavo probeert ook de gebruikers te stimuleren om een sterk en uniek wachtwoord te kiezen en om 2FA in te schakelen, zodat er nog een tweede beveiligingslaag wordt toegevoegd naast het wachtwoord. Om phishing tegen te gaan kunnen klanten een anti-phishing code instellen. Elke mail die van Bitvavo komt bevat dan deze anti-phishing code zodat valse mails van oplichters makkelijker te herkennen zijn.

Extra garantie

Klanten die toch het slachtoffer worden van een hack, kunnen voortaan beroep doen op een nieuwe garantie. Bitvavo zal tot 100.000 euro terugbetalen als de klant zijn cryptomunten ziet verdwijnen naar de wallet van de hacker of als de hacker er in slaagt om geld over te schrijven naar zijn bankrekening. De klant moet wel aangifte doen bij de politie en zoveel mogelijk informatie bezorgen aan Bitvavo. De klant kan ook maar één keer beroep doen op dergelijke garantie. Als de account in de toekomst dus opnieuw gehackt wordt, dan is de garantie niet meer van toepassing.

Open hier jouw Bitvavo account.

Bitcoin grafiek in euroGratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu