Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > ESMA: hoge inflatie duwt beleggers richting crypto

ESMA: hoge inflatie duwt beleggers richting crypto

ESMA: hoge inflatie duwt beleggers richting crypto

woensdag 01 juni 2022 - door Redactie

Volgens de European Securities and Markets Authority zoeken beleggers door de aantrekkende inflatie naar alternatieve investeringsmogelijkheden.

De inflatie scheert hoge toppen in Europa. In mei werd een record opgetekend van 8,1%. Dat is veel meer dan de richtlijn van gemiddeld 2% inflatie die de Europese Centrale Bank hanteert.

Volgens ESMA gaan beleggers dan ook op zoek naar investeringsmogelijkheden die een hoger rendement opleveren dan de inflatie. Het gevolg is dat beleggers grotere risico's gaan nemen, zoals bijvoorbeeld het kopen van cryptomunten.

Bitcoin wordt bijvoorbeeld vaak bekeken als het digitale goud en zou een hedge tegen inflatie kunnen zijn. Hoewel de bitcoin koers over een periode van meerdere jaren sterk is gestegen, is de volatiliteit op korte termijn vaak erg hoog. Tegenover eind vorig jaar is bitcoin bijvoorbeeld 50% in waarde gedaald, maar in vergelijking met de topkoersen van 2019 staat de bitcoin koers nog ruim dubbel zo hoog. Wie in bitcoin investeert, moet dus bereid zijn om zulk een rollercoaster te ondergaan.  

MiCA

De ESMA zegt voorts dat elk Europees land momenteel met eigen regels werkt, wat niet wenselijk is. Er zou dus beter een eengemaakt Europees beleid zijn, wat momenteel in ontwikkeling is. De Markets in Crypto Assets (MiCA) regulering zal evenwel nog een tijdje op zich laten wachten.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu