Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto voor dummies

Crypto voor dummies

Crypto voor dummies

maandag 30 mei 2022 - door Redactie

De wereld van cryptocurrencies kan erg complex en overweldigend zijn, wanneer je er voor de eerste keer in stapt.

Betrouwbare informatie is daarom van groot belang om de juiste keuzes te maken, voordat er geïnvesteerd kan worden in een cryptomunt. Baseer daarom je keuzes op kennis, in plaats van op gevoel. In dit artikel lees je welke cryptocurrencies er zijn en hoe je het beste kan investeren in een munt, om zo het risico te beperken. Zo maak je de veiligste keuzes en is de kans op rendement het grootst.

Wat is cryptocurrency en welke munten zijn er?

Cryptomunten zijn digitale tegoeden, die door middel van cryptografische algoritmes worden beheerd. Een cryptomunt is geen fysiek voorwerp, maar eerder een digitaal bezit. De wereld van cryptocurrencies kent veel verschillende soorten munten. Bitcoin is wellicht de bekendste cryptomunt die er is. Daarnaast heb je honderden andere munten, die onder de verzamelnaam altcoins vallen. Naast Bitcoin en altcoins heb je ook munten waarvan de waarde is gekoppeld aan een voorwerp, dit kan een valuta of goud zijn. Deze coins worden ook wel stablecoins genoemd. 

Hoe werkt het?

Verschillende platformen bieden cryptomunten aan tegen betaling van echt geld, of door het ruilen met andere cryptomunten. Deze crypto platformen hanteren allen een verschillend bedrag aan handelskosten. Hierdoor is het verstandig om een betrouwbaar platform uit te kiezen met een aannemelijk handels percentage. De bekendste platformen voor het handelen in crypto zijn Bitvavo, Binance en Coinmerce.

Wanneer je een cryptomunt hebt gekocht, wordt deze bewaard in een digitale portemonnee. Dit wordt ook wel een wallet genoemd. Een wallet kan je op verschillende manieren bewaren. Zo kan je ervoor kiezen om het op je harde schijf te bewaren, op je smartphone of in een online omgeving. Het is aan te raden om de wallet goed te beveiligen met een sterk wachtwoord, om inbrekers buiten de deur te houden.

Risico’s van crypto

Het investeren in cryptomunten gaat gepaard met verschillende risico’s. Hierbij is het ene risico groter dan het andere. Hieronder worden de risico’s weergegeven, zodat je hier rekening mee kan houden. 

  • Een cryptomunt heeft geen vaste waarde, waarbij er veel koersschommelingen plaatsvinden.

  • Digitale dieven, zijn in staat om jouw cryptomunten te stelen. Beveilig daarom jouw wallet met een sterk wachtwoord.

  • Cryptocurrency kan erg ingewikkeld zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat de juiste keuzes niet worden gemaakt.

Naast de bovenstaande informatie en risico’s, is het verstandig om je eerst goed in te lezen via verschillende blogs. Door je goed te informeren, maak je betere keuzes en kan je het risico tot een minimum probere, te beperken.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu