Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > A16z haalt 4,5 miljard op voor nieuw crypto fonds

A16z haalt 4,5 miljard op voor nieuw crypto fonds

A16z haalt 4,5 miljard op voor nieuw crypto fonds

vrijdag 27 mei 2022 - door Redactie

De bekende durfkapitalist Andreessen Horowitz (a16z) kondigde aan dat het vierde cryptofonds maar liefst 4,5 miljard dollar ophaalde.

A16z kondigde begin dit jaar aan dat ze 4,5 miljard dollar wilden ophalen en ondanks de moeilijke marktomstandigheden is dit toch gelukt.

Volgens Chris Dixon komt er een gouden tijd aan voor web3 projecten. "Programmeerbare blockchains zijn volwassen geworden en er zijn al diverse toepassingen die tientallen miljoenen gebruikers tellen. Bovendien heeft tijdens het voorbije jaar talent van wereldklasse de overstap gemaakt naar web3. Zij zijn vastbesloten om verder te werken aan een beter internet", klinkt het.

Zaaikapitaal

Van de 4,5 miljard dollar die werd opgehaald zal er 1,5 miljard dollar gereserveerd zijn voor projecten die het eerste zaaikapitaal (seed round) ophalen. De rest van het fonds zal zich richten op projecten die al iets verder staan (Series A rondes).

Volgens Dixon heeft a16z interesse in onder meer web3 games, DeFi, gedecentraliseerde sociale media, NFT's, privacy oplossingen en self-sovereign identity.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu