Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Rustig traden is meestal beter traden

Rustig traden is meestal beter traden

Rustig traden is meestal beter traden

dinsdag 17 januari 2017 - door Redactie

Traders worden al snel verleid om op zeer korte termijn en veelvuldig intraday te gaan handelen. De waarheid is echter dat slechts weinig traders er in slagen om winstgevend te zijn met deze ultrasnelle trades.

Je kan daarom beter wat afstand nemen en traden van de hogere timeframes, zoals de 4u of de daggrafieken.

Korte termijn trading trekt heel wat mensen aan die graag snel zoveel mogelijk geld willen verdienen. In volatiele markten kan je ook snel profiteren van koersen die flink bewegen. Snel kopen en weer hoger verkopen. Dit kan je moeiteloos enkele keren herhalen per dag, waardoor je de winsten kan binnenrijven. In theorie althans.

De waarheid is echter dat zulke vorm van trading voor de meeste mensen niet weggelegd is. De koersen fluctueren sterk en de trader wordt dan ook vaak op het verkeerde been gezet. De koers lijkt bijvoorbeeld opwaarts uit te breken en de trader gaat long. Vervolgens ziet hij de koers weer onderuit gaan. De stop wordt geraakt, het verlies geslikt en de trader draait de positie om en zit nu short in de markt. Iets later wint de koers weer terrein waarna ook de stop van de short positie geraakt wordt. De trader wordt zenuwachtig en wil de verliezen snel weer goed maken door met een grotere positie opnieuw long te gaan. Om tenslotte even later weer vast te stellen dat de koers weer naar beneden duikt en ook deze trade verlieslatend wordt afgesloten.

Het bovenstaande scenario speelt zich vaak af en zadelt heel wat nieuwe traders op met grote verliezen. Deze traders worden een speelbal voor de markten net omdat ze op zeer korte termijn willen handelen. De emoties nemen al snel de overhand en dan is de trader een vogel voor de kat.

Focus op grotere bewegingen

Het is daarom beter om je te focussen op grotere bewegingen en trades te plannen vanop bijvoorbeeld de 4u grafiek of daggrafiek. De stops zullen in dit geval ook ruimer zijn, waardoor de positie kleiner zal zijn. Bokkensprongen die intraday plaatsvinden hebben dan minder invloed op jouw positie, je kan rustig blijven zitten en afwachten. Hierdoor ben je minder emotioneel betrokken waardoor je al snel beter zal gaan traden.

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu