Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Amerikaanse stad gaat bitcoin mijnen

Amerikaanse stad gaat bitcoin mijnen

Amerikaanse stad gaat bitcoin mijnen

woensdag 27 april 2022 - door Redactie

Fort Worth, de vijfde grootste stad van Texas met meer dan 950.000 inwoners, is gestart met het mijnen van bitcoin.

Burgemeester Mattie Parker maakte gisteren bekend dat Fort Worth de eerste Amerikaanse stad is die bitcoin mijnt. Drie ASIC machines mijnen nu 24 op 24 en 7 op 7. Het gaat over Antminer S9 bitcoin mining machines die geschonken werden door de Texas Blockchain Council.

"Nu blockchain en crypto het financiële landschap hertekenen, willen we Fort Worth omvormen in een tech vriendelijke stad. Door zelf te mijnen sturen we een duidelijke boodschap aan de crypto gemeenschap", zei Parker tegen de Bitcoin.com website.

Fort Worth baseert zich op eigen onderzoek om het elektriciteitsverbruik van de miners in te schatten. Ze vermoeden dat een mining machine even veel zal verbruiken als een stofzuiger. "De energie die nodig is voor de miners zal gedekt worden door de inkomsten van de bitcoin die gemijnd worden. Door klein te beginnen kunnen we leren hoe we dit het best aanpakken", klinkt het in een persmededeling van Fort Worth.

De stad zal na zes maanden een evaluatie maken, rekening houdende met de verbruikte elektriciteit en de gemijnde bitcoin.

Proof of work

Bitcoin gebruikt een Proof-of-Work consensus algoritme (PoW), waarbij mijners beloond worden op basis van het werk dat ze gedaan hebben. Ze hebben veel rekenkracht nodig om het antwoord op een puzzel te raden, waardoor er ook veel elektriciteit nodig is om deze berekeningen te maken. Om deze reden is er in verschillende regio's veel tegenstand tegen PoW. Ook in de EU laten politici regelmatig ballonnetjes op om PoW te verbieden. Wat Fort Worth nu doet is daarom des te opvallender. 

Lees hier meer over crypto kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu