Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Fidelity biedt bitcoin aan in 401k accounts

Fidelity biedt bitcoin aan in 401k accounts

Fidelity biedt bitcoin aan in 401k accounts

woensdag 27 april 2022 - door Redactie

Amerikanen kunnen sparen voor hun pensioen via een zogenaamd 401k plan. Dat geld wordt normaal gezien belegd in aandelen of obligaties.

Fidelity Investments zal werknemers de mogelijkheid bieden om een deel van hun 401k spaargeld te investeren in bitcoin. Tot 20% van het pensioengeld zou in bitcoin mogen belegd worden. Vanaf het midden van dit jaar zal de dienst uitgerold worden. Werkgevers krijgen wel het laatste woord en moeten dus akkoord gaan om deze mogelijkheid aan hun werknemers aan te bieden.

Volgens Dave Gray van Fidelity Investments is er laatste tijd veel aandacht voor cryptovaluta. "Mensen investeren al een tijdje in crypto, buiten hun pensioenplan. Steeds meer mensen willen een deel van hun geld beleggen in activa zoals bitcoin", klinkt het.

Hoger risico

Fidelity zegt dat het educatie zal voorzien zodat mensen een goed geïnformeerde keuze kunnen maken. Beleggers moeten begrijpen dat crypto volatiel is en dat ze hiermee een hoger risico lopen. De bitcoin koers kan fors stijgen, maar kan evenzeer sterk dalen. Uit onderzoek blijkt wel dat de superieure returns van een kleine weging crypto het rendement van de totale portefeuille gevoelig kan opkrikken.

Andere beheerders willen een gelijkaardige dienst als Fidelity aanbieden, waardoor crypto stilaan het grote publiek zal bereiken. Lees meer over cryptomunten kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu