Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin draait voor 58% op hernieuwbare energie

Bitcoin draait voor 58% op hernieuwbare energie

Bitcoin draait voor 58% op hernieuwbare energie

dinsdag 26 april 2022 - door Redactie

De Bitcoin Mining Council vertegenwoordigt ongeveer de helft van de mijners en rapporteerde cijfers over het eerste kwartaal. 

De Bitcoin Mining Council (BMC) verzamelde cijfers van zo'n 50% van het globale bitcoin netwerk, dat tekent voor 100.9 exahash. Deze mijners gaven aan dat 64,6% van de elektriciteit die ze gebruiken opgewekt werd uit hernieuwbare bronnen. Op basis van deze data wordt geschat dat de ganse wereldwijde bitcoin mining industrie voor 58,4% draait op hernieuwbare energie.

Ook de efficiëntie van het bitcoin netwerk is op een jaar tijd met 63% toegenomen. In het eerste kwartaal bedroeg dit 12,6 exahash per gigawatt en dit jaar is dit opgelopen tot 20,5 exahash per gigawatt.

44 Mining bedrijven

De Bitcoin Mining Council werd in mei 2021 opgericht en groepeert de grootste bitcoin mijners. Ondermeer Argo Blockchain, Atlas Mining, BlockWare Mining, TeraWulf, BlockFi, Bitfarms en Galaxy Digital maken deel uit van BMC. MicroStrategy CEO Michael Saylor speelde een belangrijke rol in de totstandkoming van deze organisatie. Elk kwartaal wordt een rapport afgeleverd om accurate cijfers te geven, gezien de schattingen van academici die het elektriciteitsverbruik van bitcoin analyseren vaak nattevingerwerk blijken te zijn, die de sector in een slecht daglicht stellen.

"De hashrate van onze leden bedroeg 29 exahash bij onze oprichting en is nu opgelopen tot 101 exahash. In een jaar tijd zijn we er in geslaagd om 50% van het Bitcoin netwerk te vertegenwoordigen", zegt Darin Feinstein, co-founder van BMC. "Het is belangrijk dat de wereld de echte feiten kent over de energiemix van bitcoin", besluit Feinstein.

Lees meer over hoe het kopen van bitcoin juist werkt.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu