Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Block en Blockstream gaan bitcoin mijnen met zonnepanelen

Block en Blockstream gaan bitcoin mijnen met zonnepanelen

Block en Blockstream gaan bitcoin mijnen met zonnepanelen

vrijdag 08 april 2022 - door Redactie

Er komt in Texas een zonnepanelenpark dat gebruikt zal worden om bitcoin te mijnen. De panelen en de batterijen worden geleverd door Tesla.

Volgens Blockstream CEO Adam Back zal het park duidelijk maken dat je op grote schaal bitcoin kan mijnen met hernieuwbare energie. Er zal een platform komen met realtime statistieken, zodat mensen kunnen raadplegen hoeveel elektriciteit er gemaakt werd en hoeveel bitcoin er werd gemijnd.

Schaalvoordelen hernieuwbare energie

Texas is een goede locatie voor wind-en zonne-energie, maar het gaat vaak over afgelegen gebieden waar er dus geen enkele incentive is om te investeren in hernieuwbare energie. Er is namelijk geen grote stad in de buurt om de geproduceerde elektriciteit aan te leveren.

Dankzij bitcoin mining kunnen er nu wel grote parken gebouwd worden, omdat bitcoin mijners altijd energie nodig hebben. Door grote parken te bouwen, nemen ook de schaalvoordelen toe voor de producenten van zonnepanelen en batterijen. Er zou zelfs infrastuctuur kunnen aangelegd worden om een deel van de energie aan de maatschappij te leveren, terwijl de rest gebruikt wordt om bitcoin te mijnen. 

Het project zal later dit jaar afgerond worden en zal eerst volledig off-grid werken. De zonnepanelen zullen teveel stroom produceren voor de bitcoin mining faciliteit en de overschot zal in batterijen opgeslagen worden. Zo kan er 's nachts ook gemijnd worden. Als het project succesvol is, wordt er mogelijk ook windenergie aan toegevoegd.

Oplossing overcapaciteit

Een park met zonnepanelen moet gebouwd worden om het hoofd te kunnen bieden aan pieken in de vraag van de maatschappij. Het nadeel daarvan is dat er een grote overcapaciteit is wanneer er weinig elektriciteitsvraag is. Het project wordt zo minder rendabel. Door bitcoin mijners in te schakelen is er altijd een koper van de geproduceerde elektriciteit en wordt een project sneller rendabel.

Vergroening Bitcoin

Er komt regelmatig veel kritiek op het energieverbruik van bitcoin en dan vooral op de manier waarop de gebruikte elektriciteit gemaakt wordt. Wanneer er steenkool- of gascentrales worden ingeschakeld, zorgt dat voor een hoge CO2 uitstoot. Eerder werd al de Bitcoin Mining Council opgericht, die rapporteert hoeveel groene energie de deelnemende mijners gebruiken. Met het nieuwe project hopen Blockstream en Block de sector verder te vergroenen.

Lees meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu