Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Beleggen in een tweede woning populair

Beleggen in een tweede woning populair

Beleggen in een tweede woning populair

maandag 04 april 2022 - door Redactie

Beleggers kiezen steeds vaker voor een investering in vastgoed, waarvan een tweede woning een goed voorbeeld is.

De woning wordt als vakantiehuis gebruikt, of te huur aangeboden om de investering met de huuropbrengsten terug te kunnen verdienen. In de basis lossen de huurders jouw hypotheek af! Welke mogelijkheden heb je, wanneer je wilt investeren in vastgoed? Kun je een bestaande hypotheek verhogen om budget vrij te maken, of is het afsluiten van een tweede hypotheek een optie? Online adviseur Frits vertelt je hier alles over. Deze partij brengt samen met jou de financiën in kaart, om op basis daarvan vast te stellen welke mogelijkheden je hebt bij het afsluiten van een hypotheek. 

Eerste woning in feite ook een belegging 

Niet alleen investeren in vastgoed door een tweede huis te kopen is interessant; ook je eerste woning kun je zien als een vorm van beleggen. In die zin, dat de waarde over de tijd heen fluctueert. De woning kan meer waard worden, maar ook aan waarde verliezen. Op dit punt verschilt beleggen van sparen. Het risico wat je loopt compenseer je met het rendement op de woning, de waardevermeerdering. Zou je voor het huren van een woning kiezen, dan verlies je enkel vermogen.

Je maximale hypotheek voor een eerste huis berekenen

Aan de hand van een online tool kun je berekenen wat je maximale hypotheek is, op basis van je huidige inkomen en openstaande schulden. Er zijn diverse websites waarop zo’n tool wordt aangeboden. Houd er rekening mee, dat aan dergelijke tools geen rechten ontleend kunnen worden. Verstandiger is het daarom om een hypotheekadviseur in de arm te nemen. Deze kijkt niet alleen naar je inkomen en openstaande schulden, maar bijvoorbeeld ook naar je toekomstwensen. Wil je minder gaan werken? Overweeg je een gezinsuitbreiding? Het zijn factoren die invloed hebben op een voor jou verantwoorde maximale hypotheek.

Meer vermogen om te beleggen met goedkope online adviseur 

Wanneer je op zoek gaat naar een hypotheekadviseur, loont het om voor een online partij te kiezen. Het voordeel van een online adviseur zit in de kosten hiervan. Een online hypotheekadviseur kost minder dan een hypotheekadviseur van een partij met fysieke vestigingen. De kwaliteit van het advies wat je online krijgt is niet minder dan bij een partij met een kantoor. Daarbij word je ook online persoonlijk geholpen tijdens video- en telefoongesprekken. Zo houd je vermogen over om te beleggen! 

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu