Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > ExxonMobil zet verder in op bitcoin mining

ExxonMobil zet verder in op bitcoin mining

ExxonMobil zet verder in op bitcoin mining

vrijdag 25 maart 2022 - door Redactie

ExxonMobil gaat het pilootprogramma waarmee bitcoin wordt gemijnd verder uitbreiden.

Wanneer het gaat over het energieverbruik van bitcoin, wordt er steevast op gewezen dat bitcoin mijners voor uitstoot van broeikasgassen zorgen. Het mijnen van bitcoin kan echter ook zorgen voor een sterke daling van schadelijke uitstoot en net daarom zijn producenten van olie geïnteresseerd in de technologie.

Methaan

Bij het oppompen van olie worden er vaak ook kleine gasvelden ontdekt. Dit gas komt mee naar boven en bestaat voornamelijk uit methaan, wat tot 80 keer schadelijker is dan CO2. Als er geen pijpleidingen in de buurt aanwezig zijn, moet er een andere oplossing bedacht worden. Daarom wordt er meestal gekozen om dit gas meteen op te branden, het zogenaamde affakkelen of 'flaring', waardoor er geen methaan maar wel CO2 vrijkomt.

Minder CO2 uitstoot door mining

Wanneer het gas echter gebruikt wordt om elektriciteit te maken voor bitcoin mijners, dan daalt de CO2 uitstoot met zo'n 63%. Exxon Mobil heeft hiervoor een akkoord met Crusoe Energy Systems en een pilootprogramma in North Dakota werd al in januari 2021 opgestart. Dat zou nu uitgebreid worden naar enkele andere landen, zoals Argentinië, Nigerië en Duitsland. Crusoe Energy Systems kan op elke plek een container met mining toestellen neerzetten en bezit momenteel al 60 van dergelijke data centers.

Het verbieden van cryptomunten die gebruik maken van Proof-of-Work kan vanuit milieu overwegingen dus ook een slecht idee zijn.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu