Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Adoptie crypto in Afrika groeit sterk

Adoptie crypto in Afrika groeit sterk

Adoptie crypto in Afrika groeit sterk

donderdag 24 maart 2022 - door Redactie

Uit het jaarraport van crypto exchange KuCoin blijkt dat het aantal crypto gebruikers in Afrika met haast 2.500% gestegen is.

Afrika heeft alles in huis voor een snelle adoptie van cryptocurrency. De bevolking is gemiddeld gezien erg jong en vrijwel iedereen bezit een smartphone, waarop gemakkelijk een crypto wallet kan geïnstalleerd worden. Veel mensen hebben geen toegang tot het banksysteem of worden geconfronteerd met erg dure diensten voor het internationaal verzenden van geld. Daarbovenop komt nog eens een lokale munt die vaak onderhevig is aan een sterke inflatie. 

Alledaagse problemen dwingen jonge Afrikanen dus om op zoek te gaan naar nieuwe technologieën zoals cryptomunten. Uit het rapport van KuCoin blijkt dat meer dan 88,5% van de crypto transacties uit Afrika over grensoverschrijdende transfers ging. Zo besparen inwoners uit deze landen veel kosten op bijvoorbeeld het ontvangen van geld van familie die in het buitenland werkt.

Groei zal zich verder zetten

Tussen januari 2021 en januari 2022 groeide het aantal cryptocurrency gebruikers met maar liefst 2.500%, terwijl het aantal maandelijkse transacties met 1.400% toenam. Ondanks deze stevige stijging vertegenwoordigt Afrika slechts 2,8% van het wereldwijde crypto volume.

Ook voor de volgende jaren worden er voor cryptocurrency enorme groeicijfers verwacht op het Afrikaanse continent. KuCoin investeert alvast in educatie om de massa over cryptomunten te leren.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu