Online beleggen

Waarschuwing

  • De waarde van uw virtuele munten kan sterk op en neer gaan, en het door u belegde bedrag kan integraal verloren gaan;
  • De virtuele munten zijn niet gedekt door de garantieregelingen voor bankdeposito’s;
  • Op de markt van de virtuele munten is geen enkel wettelijk mechanisme beschikbaar waarmee marktmanipulatie of misbruik van voorkennis kan worden vermeden;
  • De virtuele munten zijn volledig afhankelijk van een specifieke computertechnologie en -infrastructuur, die in bepaalde gevallen zeer recent ontwikkeld en nog onvoldoende getest kan zijn;
  • Bij verlies van de identificatiecode die of het wachtwoord dat toegang verleent tot de virtuele portefeuille waarin de virtuele munten zijn opgeslagen, zullen die munten definitief verloren zijn;
  • Virtuele munten worden thans beperkt als betaalmiddel aanvaard, en in de meeste landen bestaat er geen enkele wettelijke verplichting om ze te aanvaarden;
  • Voor meer informatie over de risico’s die aan een belegging in virtuele munten verbonden zijn, raden wij u aan de Wikifin-pagina ‘Wat is een cryptomunt?’ te lezen.

Deze website is gratis voor bezoekers. Om deze gratis dienst te kunnen aanbieden krijgen we een compensatie, commissie of advertentie vergoeding van de diensten of producten die op deze website vermeld worden.

Je bent hier: Home > Nieuws > VS wil duidelijkheid over crypto regulering

VS wil duidelijkheid over crypto regulering

VS wil duidelijkheid over crypto regulering

zondag 13 maart 2022 - door Redactie

President Joe Biden ondertekende het langverwachte Executive Order over cryptocurrency. Het moet op termijn voor meer duidelijkheid zorgen.

Het Executive Order geeft aan verschillende instanties de opdracht om cryptocurrency deftig te bestuderen, waardoor er duidelijkheid moet komen over de regulering. Momenteel werken verschillende regelgevende organen elkaar soms nog tegen en dat fragmentarisch toezicht zorgt voor veel onduidelijkheid.

Vanuit de industrie wordt opgelucht gereageerd. Er was immers de vrees dat de overheid hardhandig zou willen optreden om de hele sector aan banden te leggen. 

Welke klemtonen legt Biden?

In het Executive Order wordt ten eerste het belang van regulering benadrukt. Beleggers moeten beschermd worden tegen oplichting. Regulatoren moeten toezicht kunnen uitoefenen en moeten de maatschappij kunnen beschermen tegen financiële instabiliteit. Het onwettig gebruik van cryptomunten voor criminele activiteiten moet aan banden worden gelegd.

Ten tweede stelt het Executive Order dat de VS de leider moet blijven in technologische innovatie die het globale financiële systeem kan verbeteren. Nieuwe ontwikkelingen moeten ondersteund worden, maar er moet ook aandacht zijn voor de eventuele negatieve impact op het klimaat.

Tenslotte wordt er opgeroepen om een eigen Central Bank Digital Currency (CBDC) te onderzoeken. Er moet vaart gezet worden achter de ontwikkeling, als blijkt dat een eigen CBDC belangrijk is voor de VS.

Vergelijking met ontwikkeling van het internet

Veel waarnemers vergelijken deze Executive Order met wetgeving die in het midden van de jaren '90 werd aangenomen. Toen begon het internet opgang te maken, terwijl regulatoren nog niet goed begrepen waar het juist over ging. Door duidelijke regulering te maken begon de explosieve groei van het internet maar pas echt. Mogelijk zien we in de toekomst hetzelfde gebeuren in de cryptosector, de echte grote adoptie ligt vermoedelijk nog voor ons.

Bitcoin grafiek in euroAdvertentie

Bitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 190 digitale valuta* bij de grootste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken »

  • * Virtuele munten, reële risico's. De enige garantie in crypto is het risico.

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op Beleggenonline
Advertentie

Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu