Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Coinbase ziet omzet ontploffen in 2021

Coinbase ziet omzet ontploffen in 2021

Coinbase ziet omzet ontploffen in 2021

zondag 27 februari 2022 - door Redactie

De Amerikaanse crypto exchange Coinbase presenteerde de cijfers van het ijzersterke jaar 2021.

Vorig jaar was een ijzersterk jaar voor de cryptocurrency exchanges en dat kwam ook tot uiting in de cijfers van Coinbase. In het vierde kwartaal kwam de omzet uit op $2,5 miljard en werd er een winst per aandeel geboekt van $3,32.

In het hele boekjaar werd een omzet geboekt van $7,35 miljard dollar, haast zeven keer meer dan in het jaar 2020. De nettowinst vertienvoudigde tot 3,6 miljard dollar. De winst per aandeel over het hele jaar kwam uit op $14,41, waardoor het aandeel noteert tegen een koerswinst verhouding van zo'n 12. Dat is goedkoop voor een groeiaandeel, maar de cryptomarkt fluctueert erg sterk en de omzet en winst van Coinbase kan dus ook stevig wijzigen.

Coinbase sloot het jaar af op zo'n 89 miljoen geverifieerde gebruikers. Maandelijks zijn er zo'n 11,4 miljoen gebruikers actief op het platform.

Voor het huidige kwartaal verwacht Coinbase wel een lager handelsvolume. "Het is rustiger omdat de prijzen van cryptovaluta gedaald zijn", klinkt het. Bij stijgende koersen vrezen mensen dat ze winsten zullen mislopen, waardoor heel wat nieuwe beleggers in de cryptomarkt worden gezogen. 

Diversificatie van de omzet

Coinbase realiseert zijn omzet nu nog hoofdzakelijk door het aanrekenen van transactiekosten op de handel in cryptomunten. Toch wordt al 500 miljoen dollar omzet gepuurd uit andere diensten. Denk aan staking, waarbij klanten hun cryptomunten kunnen 'vastzetten'. Wie deelneemt aan een blockchain netwerk dat gebruik maakt van een Proof of Stake consensus mechanisme, zal als beloning nieuwe cryptomunten krijgen. De meeste mensen zien het niet zitten om zelf zo'n node te draaien en besteden dit dan liever uit aan een partij als Coinbase, die uiteraard een commissie zal aanrekenen.

Daarnaast heeft Coinbase ook een custody dienst, waarbij ze instaan voor het veilig bewaren van de sleutels van cryptocurrency. Deze dienst is populair bij grotere of institutionele beleggers. In het vierde kwartaal bedroeg de omzet uit deze custody diensten 49,6 miljoen dollar, een stijging van 58% tegenover het derde kwartaal. 

Grafiek van Coinbase

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu