Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Bloemen telen dankzij bitcoin

Bloemen telen dankzij bitcoin

Bloemen telen dankzij bitcoin

donderdag 17 februari 2022 - door Redactie

Bitcoin Bloem teelt bloemen door gebruik te maken van de warmte die bitcoin mining machines produceren.

We hebben hier reeds eerder geschreven over het elektriciteitsverbruik van bitcoin en dat er in de tuinbouw kassen kunnen verwarmd worden dankzij bitcoin te mijnen. In Noord-Brabant werken een boer en een bitcoin mijner nu samen om bloemen te telen. De bloemen worden onder meer verkocht op de website bitcoinbloem.com.

Win-win

De bitcoin mijner koopt de elektriciteit om bitcoin te mijnen. Hierbij produceren de toestellen zoveel warmte, dat een hele kas kan verwarmd worden. Voor de boer is dit een goede oplossing, omdat de gasprijzen door het dak zijn gegaan. Door de bitcoin mijner toegang te geven tot zijn kas, krijgt hij gratis warmte.

Voor de mijner is dit ook een goede deal omdat hij zijn installatie ergens kan neerzetten. Tegelijk wordt er met de restwarmte iets gemaakt dat mensen nuttig vinden. Op deze manier kan de kritiek van tegenstanders verstommen. Zij voeren vaak aan dat bitcoin een verspilling van elektriciteit is, terwijl in dit geval bitcoin een nuttige tussenschakel is in een bestaand productieproces.

Load balancing

Volgens Bert de Groot van Bitcoin Bloem moet Nederland bitcoin mining serieus nemen. Het is namelijk een ideale manier om het elektriciteitsnetwerk in evenwicht te houden, gezien de bitcoin mining toestellen kunnen afgeschakeld worden wanneer nodig. Op momenten dat er vanuit de maatschappij minder vraag is naar elektriciteit, kunnen de miners weer ingeschakeld worden.

Lees meer over bitcoin kopen.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu