Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Amerikaans gerecht neemt miljarden aan bitcoin in beslag

Amerikaans gerecht neemt miljarden aan bitcoin in beslag

Amerikaans gerecht neemt miljarden aan bitcoin in beslag

donderdag 10 februari 2022 - door Redactie

Het gerecht in de VS heeft 94.636 bitcoin in beslag genomen die afkomstig zou zijn van de Bitfinex hack in 2016.

De Amerikaanse Department of Justice (DOJ) heeft een gigantisch bedrag aan cryptocurrency in beslag genomen, dat meer dan 4 miljard dollar waard is.

Er werden twee mensen opgepakt: Ilya Lichtenstein en zijn vrouw Heather Morgan. Ze worden ervan beschuldigd dat ze meer dan 4,5 miljard dollar aan gestolen cryptomunten probeerden wit te wassen. Tijdens de Bitfinex hack van 2016 werden er meer dan 2.000 transacties uitgevoerd die terecht kwamen in een wallet van Lichtenstein. De voorbije jaren werden zo'n 25.000 bitcoin via allerlei omwegen verzonden. Door gebruik te maken van een mixer probeerden ze hun sporen uit te wissen, maar dat is dus niet gelukt.

Het duo was ook op sociale media niet onbekend en ze deden zich voor als crypto influencers. Opvallend was dat ze daarbij hamerden op veiligheid en het beschermen van de private keys van jouw wallet. Ironisch genoeg werd hun buit bitcoin in beslag genomen doordat ze hun private keys hadden bewaard in een cloud opslagdienst.

Sporenonderzoek

Volgens de FBI laten criminelen altijd een spoor na. "Deze zaak wijst erop dat de FBI ook digitale sporen kan opvolgen en dat we zelfs ingewikkelde witwaspraktijken kunnen blootleggen", klinkt het. "We zullen niet toestaan dat cryptomunten een veilige haven zijn voor criminele activiteiten en witwassen", besluit de FBI.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu