Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Honderden accounts gehackt bij Crypto.com

Honderden accounts gehackt bij Crypto.com

Honderden accounts gehackt bij Crypto.com

donderdag 20 januari 2022 - door Redactie

Deze week moest de exchange Crypto.com toegeven dat er voor 34 miljoen dollar aan cryptocurrency gestolen werd.

De hack kwam aan het licht omdat gebruikers begonnen te melden dat de cryptomunten op hun account verdwenen waren. Crypto.com reageerde daarna meteen door de withdrawals te pauzeren, waardoor er geen fondsen meer konden vertrekken van het platform.

Volgens Peckshield werd er minstens 4.600 Ether gestolen en werd geprobeerd deze cryptomunten wit te wassen door ze door Tornado Cash te sturen, een mixer waarbij de link tussen verzender en ontvanger moeilijker zichtbaar wordt. Sommige fondsen werden al wel teruggevonden, waardoor deze adressen op Etherscan het label 'stolen funds' meekrijgen.

Crypto.com gaf later toe dat het verlies oploopt tot 34 miljoen dollar en dat er niet alleen ether maar ook bitcoin en andere cryptomunten gestolen werden. De hacker bleek in staat om de 2FA bevestiging te omzeilen, een code die bijvoorbeeld door een smartphone wordt gegenereerd en die een klant steeds moet invoeren om een withdrawal te kunnen opstarten. Nieuwe veiligheidsmaatregelen zijn ondertussen genomen om dat specifieke lek te dichten.

400 klanten getroffen

Volgens CEO Kris Marszalek waren er zo'n 400 klantenaccounts betrokken in de hack, ook zij die dubbele authenticatie hadden ingeschakeld. Hoe de hack juist werd uitgevoerd is op dit moment niet bekend.

Marszalek zegt dat de klanten hun bezittingen niet kwijt zijn, wat in feite betekent dat Crypto.com zelf zal opdraaien voor de verliezen en de klanten dus zal vergoeden. Crypto.com is één van de grootste exchanges ter wereld en telt meer dan 10 miljoen klanten.

Not your keys...

We blijven het herhalen: wie cryptomunten bij een exchange laat staan is afhankelijk van deze partij om voor de veiligheid te zorgen. Not your keys, not your coins. Bij relatief kleine hacks nemen de exchanges tegenwoordig de verliezen wel op zich. Wie zijn cryptocurrency liever zelf beheert kan beroep doen op een cold wallet zoals NGRAVE.

Bitcoin grafiek in euro

FinstAdvertentie

Finst

Gratis e-book

Gratis te downloaden:
Bitcoin & crypto uitgelegd

Bitcoin & crypto uitgelegd

Download hier meteen het meer dan 150 pagina's tellende e-book "Bitcoin & crypto uitgelegd".

Populair op BeleggenonlineAdvertentie


Beleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
[email protected]
Sigmaservices.eu