Online beleggen

Je bent hier: Home > Nieuws > Drie tips voor een beginnende belegger

Drie tips voor een beginnende belegger

Drie tips voor een beginnende belegger

dinsdag 11 januari 2022

De spaarrente op je spaarrekening is de laatste jaren waarschijnlijk hard aan het dalen. Mede daarom is men massaal op zoek naar nieuwe manieren om goed met spaargeld om te gaan.

Op zoek naar goede investeringsmogelijkheden zul je de optie om te beleggen in opties ook vaak voorbij hebben zien komen. Het aantal mensen dat begint met beleggen is de laatste jaren steeds groter geworden, omdat het vandaag de dag erg makkelijk is om hier mee te starten. Zo zijn er verschillende platformen online waar je gemakkelijk kunt beginnen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je zo veel mogelijk rendement uit jouw belegging haalt? Wij geven je een aantal tips voor een beginnende belegger.

Begin klein

Het is aan te raden om klein te beginnen. Aan beleggen in opties zit een risico verbonden, het is geen zekerheid dat je grote winsten maakt. Daarom kiezen velen er voor om klein te beginnen met een relatief kleine investering. Op die manier kun je eerst een goed gevoel krijgen bij het platform en alle mogelijkheden leren kennen. Hoe vaker je er mee bezig bent, hoe meer kennis je opdoet en betere keuzes kunt gaan maken. Als jij het gevoel hebt dat je klaar bent voor de volgende stap, dan is het tijd om een grotere investering te doen.

Spreiden

In de wereld van opties kun je veel kanten op. Er zijn veel verschillende aandelen die je kunt kopen, waardoor je keuzes moet gaan maken. Het is belangrijk om niet al je hoop op één aandeel te vestigen. Probeer te spreiden, en verschillende opties te kiezen om in te beleggen. Het is namelijk moeilijk om exact te voorspellen wat een bepaald aandeel gaat doen. Als jouw aandeel een andere kant op gaat dan jij zelf wil, is het fijn om nog een aantal andere opties achter de hand te hebben die beter renderen. Als je meer wil weten over goede strategieën, kun je ook een cursus volgen om nog beter te worden in beleggen.

Zoek bedrijven met groeipotentie

Zoals we eerder schreven is het aantal opties waar je uit kunt kiezen enorm groot. Kies je voor aandelen van een groot bedrijf zoals Tesla of juist een kleinere speler in de markt? Het is dan ook verstandig om op zoek te gaan naar bedrijven met groeipotentie. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de groei en de plannen van het bedrijf, de markt waarin ze actief zijn en de trends in de specifieke branche. Er zijn manieren om te onderzoeken hoe een bedrijf er (financieel) voorstaat, door bijvoorbeeld de kwartaal- of jaarverslagen te bekijken. Door de toekomstplannen van het bedrijf goed door te nemen en te onderzoeken hoe de winst de afgelopen jaren zijn geweest, kun je wellicht een trend ontdekken. Dat kan er voor zorgen dat jij een goed gevoel of juist een slecht gevoel bij dit bedrijf hebt.

Twijfel jij welke manier van beleggen het beste bij je past of ben je niet helemaal zeker van je zaak? Laat je dan informeren door een financieel expert, zodat jij de risico’s zo laag mogelijk houdt en op een goede manier aan de slag kunt met beleggen.Gratis nieuwsbrief

Schrijf in op onze gratis crypto nieuwsbrief

Elke week in jouw mailbox: een overzicht van het cryptocurrency nieuws en besprekingen van individuele aandelen.
Ik geef toestemming om mijn e-mail te bewaren
 

Succesvol beleggen

In 10 stappen succesvol beleggen

Populair op BeleggenonlineBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 175 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoekenBeleggenonline.info is een
informatieve website van
Sigma Services bv
Kleine Lammeneelstraat 23
2220 Heist-op-den-Berg (België)
BTW BE 0833.280.775
info@beleggenonline.info
Sigmaservices.eu